Осінне добриво для смородини. Чим підкормити кущі, щоб наступного року отримати великі врожаї?

Смородина буде крупною та смачненькою! Кращі добрива для смородинових кущів, завдяки яким влітку ви будете дивуватись великим врожаям! Корисні поради

Підкормка смородини восени допомагає підготувати кущі до зимівлі, а також сприяє формуванню квіткових бруньок на наступний рік. Внесення добрив рекомендовано у тих випадках, якщо ягідна рослина за сезон дала великий врожай і потребує відновлення. Також добрива будуть корисні тим кущам смородини, що були посаджені більш ніж 3-4 роки тому.
Спосіб підкормки, який буде запропоновано в нашій публікації, сподобається прихильникам органічного землеробства. Він заснований на мульчуванні перегноєм або компостом. Такий варіант підійде під перекопку прикореневого кола кущів та має, окрім насичення землі корисними речовинами, ще одну функцію — захист. Перед холодною зимою компост та мульча захистять кореневу систему смородини від вимерзання.

Підкормка червоної смородини восени
Підкормка червоної смородини восени

Отже, щоб внести підкормку — замульчуйте прикореневе коло смородини свіжим перегноєм або якісним компостом. Якщо кущ — дорослий, візьміть для нього 1 відро органічного добрива чи компосту. Якщо ж рослина молода, то краще взяти 0.5 відра перегною або компосту.

Замість компосту можете використати пташиний послід (курячий або індичий). Його можна вносити під перекопку сухому вигляді, або зробити розчин для проливу.

Спосіб при якому сухе добриво вноситься в прикореневе коло, треба використовувати з обережністю. В першу чергу притримуйтеся глибини перекопки. Вона повинна складати 1/2 від багнету лопати (12-15 см). Підкормку ретельно змішайте з землею, щоб коріння рослини не отримало опіків від прямого контакту з насиченим органічним добривом.

Підкормка смородини восени компостом та пташиним послідом
Підкормка смородини восени компостом та пташиним послідом

Додатково під перекопку вносіть мінеральні добрива — теж в сухому вигляді. Щоб приготувати його — візьміть 7-10 г сульфату калію або калімагнезії, а також — 15-20 г суперфосфату. Дозування наведене з розрахунку на 1 кущ.

Якісне добриво для смородини восени — дуже важливо для майбутніх врожаїв. Добриво надає кущам всі необхідні компоненти для зміцнення кореневої системи, підвищення імунітету та морозостійкості ягідної рослини.

Нові статті

Схожі статті

Все почалось, коли їй було 14: Марічка Падалко розповіла про свій перший шлюб – імʼя чоловіка досі приховує

Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше розповіла про свого першого чоловіка, ім'я якого не розкриває: що відомо про перший шлюб телеведучої та чому пішла від екс-обранця?

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.