Один плюс один: Два лайфхаки, як швидко відкрити металеву кришку та поліетіленову? І відкривашки не треба!

Одна хвилина — і готово! Метод, що допоможе швидко відкрити банку з металевою або пластиковою кришкою. Він прийде на допомогу, якщо під рукою нема відкривашки!

Банки з зимовою консервацією можуть додати вам клопоту під час відкривання. Зазвичай закрутки на зиму закривають металевими або поліетиленовими кришками, які потім зовсім не хочуть відкриватися. Пропонуємо до вашої уваги одну корисну пораду – як легко та без проблем відкрити металеву кришку на банці. І ще один метод — для пластикової кришки в якості бонусу.

Якщо вперта металева кришка з різьбою ніяк не хоче піддаватися вашим зусиллям, спробуйте ослабити її звичайним ножем. Дійте обережно, щоб не отримати травму. Спробуйте засунути кінчик ножа під металеву кришку настільки глибоко, наскільки це можливо.

Далі рухайте ніж з одного боку — в інший. Спробуйте повторити цю маніпуляцію з іншої сторони.

Одна хвилина — і готово. Метод, що допоможе швидко відкрити банку з металевою або пластиковою кришкою
Одна хвилина — і готово. Метод, що допоможе швидко відкрити банку з металевою або пластиковою кришкою

Невдовзі ви почуєте характерне клацання, яке сповістить про те, що кришку можна відкривати. Замість ножа можете використовувати ложку з тоненькою ручкою або викрутку. Такий спосіб дозволяє випустити з-під кришки зайве повітря та тим самим ослабити її.

+ Один бонус для вас: як відкрити поліетиленову кришку?

Поліетиленова кришка може бути занадто тугою, тому відкрити її не вдається. Наступний метод допоможе легко зняти її з банки. Отже, все що для цього буде потрібно — це вільна ємність, заповнена дуже гарячою водою. Переверніть банку доверху дном, а потім поставте на 5-7 хвилин у цю ємність. Коли зазначений час вийде — поліетиленовий матеріал кришки від тепла розшириться і ви зможете її без проблем зняти.

Поліетиленова кришка як її відкрити?
Поліетиленова кришка: як її відкрити?

Замість гарячої води можете спробувати також сухе нагрівання кришки за допомогою фену. Пам’ятайте, що скло банки під час процедури теж нагріється. Тому, щоб не отримати опіки — тримайте її кухонною прихваткою або рушником.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?