Один метод, який допоможе розвести багаття навіть у вологу погоду чи під дощем: його дарує сама природа!

Розпалюємо багаття в умовах високої вологості: як та чим підтримати вогонь? Кращі поради для тих, хто полюбляє подорожувати під дощем або в снігопади!

Досвідчені мандрівники добре знають, що волога та холодна погода ховає в собі велику небезпеку. Тому, перебуваючи в природніх умовах, дуже важливо своєчасно розвести багаття, бо біля нього можна зігрітися, а ще – приготувати на ньому їжу.

Розвести багаття в умовах високої вологості та під дощем дуже складно, але все ж можливо. Пропонуємо до вашої уваги дуже простий та дієвий спосіб, що допоможе за лічені хвилини запалити вогнище навіть під дощем.

Один перевірений спосіб, як розвести багаття, якщо скрізь і навколо дуже мокро
Один перевірений спосіб, як розвести багаття, якщо скрізь і навколо дуже мокро

Отже, річ піде про хвойні дерева. Чи знаєте ви, що в ялинкових та соснових гілочках міститься смолиста речовина, що називається живицею? Та ось — саме вона сприяє тому, що гілки хвої добре горять навіть у вологу погоду та під час дощу. Але щоб багаття з хвої швидко загорілося — треба очистити гілки від кори, бо вона дуже сильно вбирає в себе вологу.

Багаття з гілок хвої
Багаття з гілок хвої горить краще

Також зверніть увагу на ще одну якість хвойної деревини. Вона швидко згоряє та залишає після себе лише невеличку кількість вугілля. Тому не варто очікувати від неї забагато тепла. Можете використовувати гілочки з хвойних дерев для первинного розпалювання багаття, а потім — доповнювати їх деревиною інших видів.

До речі, в природі можна знайти універсальну деревину, що і для розпалу багаття підійде, і для його подальшої підтримки у дощову та вологу погоду. І це — береста (березова деревина).

Якщо на вулиці встановилися вологі погодні умови — намагайтеся знайти поблизу сухі дерева, які не повалені вітром на землю. Справа в тому, що деревина, повалена донизу, накопичує в собі більше вологи, та й ризик того, що вона трухлява та гнила зсередини – вищий.

Перед розведенням багаття розтрощіть зібрані гілочки та поліна вздовж. В такому вигляді вони добре висихають та швидше загоряються. Що ваше багаття горіло довше – його слід правильно розпалити. Для цього зробіть багаття у формі конусу, висота якого не повинна перевищувати 20 см. Його роблять із дрібних сухих гілочок та інших матеріалів, що легко загоряються та допомагає швидко підсушити гілки, що знаходяться у верхній частині конусу.

Якщо ви розпалюєте багаття під час сильного вітру, то задля підтримки вогню треба збудувати кругом вогнища укриття з каміння, землі та гілок. Пам’ятайте, що руки під час розведення багаття повинні бути сухими.

На додачу корисна порада для тих, хто хоче запалити багаття за декілька секунд: беріть із собою в похід пальне (бензин, керосин) або спирт. Але не виливайте таку рідину безпосередньо на полінця. Краще — намочіть бензином чи спиртом тканину та використайте її для розведення багаття.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?