Один спосіб, завдяки якому насіння петрушки зійде вже через 3 години: побавте себе духмяною зеленню!

Домашня зелень круглий рік: що треба зробити, щоб петрушка росла швидко? Кращий спосіб для пророщування насіння: на підвіконні буде Зелено!

Свіжа зелень на столі — це корисно та смачно, особливо взимку — коли організм людини страждає від дефіциту вітамінів та інших корисних речовин. Весняна зелена приправа до столу має приємний смак та незабутній аромат. Виростити її можна на кожному городі, але…

Вирощування пертушки за 3 години
Вирощування петрушки за 3 години: міф чи реальність?

Для вирощування петрушки в домашніх умовах треба витратити багато часу. Складність цієї прянощі як раз в тому, що її насіння має тривалий період схожості. Іноді до появи перших зелених ростків доводиться чекати 20 днів. Але це — в тому випадку, якщо насіння ніяк не готують до посадки.

Пізня схожість культури обумовлена тим, що у складі насіння петрушки присутні особливі складові речовини — ароматні олії. Вони просочують маленьке насіння та роблять його дуже щільним. Після контакту з водою зернятко набухає не відразу, а через деякий час. Волозі потрібен деякий час, щоб пробратися до нього через щільну плівку. Тому під час очікування сходів треба завжди поливати землю, щоб вона залишалася вологою.

Втім є й засіб, який дозволяє отримати перші сходи зелені усього через 3 години після висадки. Ділимося таємним лайфхаком з вами.

Щоб насіння петрушки зійшло через 3 години, візьміть до уваги наступну інструкцію.
залийте насіння зелені свіжим та теплим молоком (воно швидко розчинить щільну маслянисту плівку).

  • посипте дрібно натертим або негашеним вапном землю, в яку плануєте саджати насіння;
  • перед розміщенням в грунт якісно висушите насіння, щоб воно стало розсипчастим;
  • далі можна починати посів – покладіть насіння в підготовлену землю;
  • обов’язково полийте її водою, але таким чином, щоб волога не просочилася занадто глибоко;
  • чекайте перших сходів – вони повинні з’явитися через 3 години після посіву.

Сходи петрушки з’являться швидко і в тому випадку, якщо насіння посадити на сонячній ділянці або проростити їх перед посадкою. До речі, петрушку можна сіяти рано навесні, бо вона є морозостійкою культурою. Насіння краще не заглиблюйте у землю.

Домашня зелень круглий рік на вашому підвіконні
Домашня зелень круглий рік на вашому підвіконні

Також бажано відтворити умови теплиці при пророщуванні насіння зелені. Накрийте контейнери з петрушкою щільною плівкою або прозорим товстим склом. Слідкуйте за тим, щоб земля була завжди вологою. Гарного вам врожаю зелені!

Нові статті

Схожі статті

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?