Як доглядати за орхідеями, щоб вони гарно і довго квітли: ці секрети зроблять з підвіконня райський сад

Бажаєте щоб орхідеї тішили вас тривалим цвітінням? Прислухайтеся до порад експертів, які опишуть стисло та кваліфіковано весь процес догляду за цими неймовірними квітами

Перш ніж придбати ці квіти, ознайомимося з правилами догляду за ними. Вони дуже відрізняються від звичних кімнатних рослин і багатьох лякає інформація про те, що їх важко виростити. Це не зовсім так. При правильному догляді орхідея виду фаленопсис може багато років рости у вас вдома і цвісти 2-6 місяців на рік.

При гарному догляді орхідеї будут довго квітнути
При гарному догляді орхідеї будут довго квітнути

Полив

Влітку, і під час цвітіння, рослини поливають двічі на тиждень. У холодний період — не частіше ніж раз на два тижні. Але це загальні рекомендації, головна ознака – це стан коріння, яке добре видно у прозорих горщиках. Коли забарвлення зміниться із зеленого на світло-блакитний, то прийшов час поливати.

Можна поливати зверху в горщик або в піддон водою кімнатної температури. Головне добре намочити субстрат, але зайву воду з піддону потрібно забрати. Щоденне обприскування листя просто обов’язково! Слідкуйте, щоб вода не потрапляла на квіти, на них можуть з’явитися темні плями.

Освітлення

Розмістіть орхідею на освітленому підвіконні, орієнтованому на східну або західну сторону. Якщо вікно виходить на південь, притіняйте його світловідбиваючою плівкою, інакше листя отримає опік. Розмістивши квітку всередині приміщення з недостатнім освітленням, скористайтесь фітолампою для підсвічування.

Температурний режим

Комфортна температура для екзотичної красуні – +18 до +25 °С. Але якщо рослина довго не випускає квітконосів, то їй не вистачає різниці температур 10 °С. У квартирі цього складно досягти, тому виносьте у нічний період його на балкон, де температура близько +16°.

Підживлення

Для зростання орхідеям потрібні підібрані саме для них добрива. Вибір у магазинах великий, але є й народний метод – настоянка бананової шкірки. Вносять підживлення під час зростання один раз на два тижні, під час спокою та в холодний період один раз на місяць. А при цвітінні підживлювати не можна – це може спричинити опадіння квітів!

Дотримуючись всіх правил догляду, ви незабаром насолодитеся міцними квітконосами з незвичайними суцвіттями!

Нові статті

Схожі статті

Як зараз виглядає знаменита акторка Ірма Вітовська: 49-річна кінозірка змінилася до невпізнання

Ірма Вітовська не лише талановита акторка, а й людина з добрим серцем, яка постійно допомагає українцям в складні часи: як змінилась зірка та як виглядає?

Не несіть ці садові квіти в дім! Це принесе 33 нещастя! Головний народний астролог-городник розкрив секрет

Народні прикмети – річ особлива. Багато хто з господинь вірить, що деякі квіти приносять в оселю нещастя. "Один Факт" розповість, які саме рослини не варто нести в дім — щоб не зіпсувати майбутнє.

“Старіє в зворотному напрямку”: 94-річна Ліна Костенко з макіяжем і манікюром носить фліску Columbia

Видатна поетеса Ліна Костенко продовжує надихати прихильників своєю елегантністю та прекрасним зовнішнім виглядом - стильна жінка у віці 94 роки.

Куди ділася 50-річна екс-дружина Кличка Наталія Єгорова: показує стрункі ніжки “Чорноброва красуня”

Наталія Єгорова – 50-річна модель, колишня дружина спортсмена Віталія Кличка. Де Наталія живе зараз і чи продовжує займатись модельним бізнесом? Редакція "Одного факту" розповість подробиці.