Жоржини – красуні саду! Як зберегти їх зимою? Дамо найкращі поради, як потрібно викопувати, зберігати квіти

Ще нас тішить тепла осінь, але незабаром прийде зима. Нам потрібно зберегти жоржини, тому що вони не виносять низьких температур. Подбаємо про наші квіти

Якщо ви колись вирощували жоржини, то знаєте якими красунями будуть ці квіти в саду. Великі та яскраві з різноманітними забарвленнями та формами.

Жоржини – красуні саду! Збережемо їх
Жоржини – красуні саду! Збережемо їх

Коли викопувати жоржини

Чим довше вони знаходяться в землі, тим зрілішими вони будуть і тим більше шансів, що вони добре збережуться. Не поспішайте викопати бульби жоржин, поки не прийдуть перші приморозки. Хоча листя може відмерти, бульби продовжуватимуть розвиватися якийсь час, земля не промерзне так швидко.

Як викопати бульби

Зробіть обрізання стебел безпосередньо перед викопуванням на висоту 20 см від землі. Цей прийом дозволить запобігти виламуванню стебла біля шийки. Яку зберегти в цілості нам дуже важливо, адже на ній розташовуються квіткові бруньки.

Використовуйте садові вила, щоб розпушити ґрунт навколо всієї рослини. За стебла тягнути та носити рослину не можна! Потім обережно дістаньте бульби із землі, намагаючись не порізати і поламати коріння.

Очистимо їх від ґрунту. Можна вимити у відрі або під напором садовим шлангом. Просушити кілька годин на повітрі. Бажано обробити пошкоджені під час викопування бульби зеленкою або фунгіцидом Максим Дачник. Це запобігатиме розвитку цвілі. Не забудьте про маркування.

Великі та яскраві жоржини квітнуть і радують наші погляди
Великі та яскраві жоржини квітнуть і радують наші погляди

Як зберегти в цілості посадковий матеріал

Зберігаються жоржини чудово у підвалі разом з іншими овочами. Там має бути прохолодно та гарна вентиляція. Бульби можна зберігати у поліетиленових пакетах, картонних коробках, пластикових ящиках. Головне розмістити їх просторо і добре засипати зволоженим ущільнювачем: стружкою, піском, торфом, вермікулітом, наповнювачем з пресованої тирси для туалетів тварин.

Якщо все зробити правильно, ви зможете висаджувати жоржини щовесни і насолоджуватися фантастичними квітами весь теплий період!

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.