Один факт, чому потрібно просіювати борошно: зробіть так і ваша випічка буде пишною, смачною та ніжною

Пекарі та кондитери кажуть, що перед замішуванням тіста обов'язково слід просіяти борошно. А ось дехто вважає, що ця процедура немає сенсу. Так варто чи ні? Розповімо в публікації

Професійні пекарі завжди радять господиням сіяти борошно перед тим, як вимішувати з нього тісто. Але на практиці чимало жінок залишають цю пораду без уваги, бо вважають, що борошно з магазину чисте само по собі, і тому просіювання йому не потрібне. Чи правильно це? Певно, що ні. Бо просіювання борошна необхідно не тільки заради видалення бруду та дрібного сміття. Пропонуємо до вашої уваги один факт, чому потрібно просіювати борошно перед замішуванням тіста.

Чи потрібно просіювати борошно?
Чи потрібно просіювати борошно?

Головна суть просіювання борошна в тому, щоб видалити з нього сторонні домішки. Ця процедура використовувалася у стародавні часи, коли борошно мололи на млинах і в нього могли потрапляти великі частинки зерен чи лушпиння.

Зараз технологія виготовлення борошна трохи змінилася і домішки в нього практично не потрапляють. Однак, це не означає, що можна відмовитись від процедури просіювання перед замішуванням тіста.

Отже, борошно просіювати потрібно. Обов’язково. Під час цієї процедури продукт насичується киснем, що покращує якість випічки. Щоб готові вироби з тіста вийшли м’якими, пухкими та легкими — борошно для приготування тіста треба ретельно просіяти.

А ще після просіювання борошно стає більш легким. Працювати з ним — зручніше, адже після змішування продукту з іншими інгредієнтами в ньому не формуються грудочки. Крім того, тісто з просіяного борошна набагато легше вимішувати. А ще тісто, зроблене з нього – підходить набагато краще. Звісно, все це впливає на якість випічки. Вона вдається м’якою, пухкою та ніжною.

Просіювання борошна насичує його киснем
Просіювання борошна сприяє його насиченню киснем

Якщо ви не просієте борошно перед використанням — великої біди, звісно, не буде. Але тісто може вийти зовсім не тієї консистенції, яку ви очікуєте. До того ж, у багатьох рецептах випічки радять просіювати борошно і якщо цього не зробити – технологія створення страви буде порушена, а виріб навіть може недостатньо пропектися.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?