Мити чи не мити? Чи потрібно купати кішку, з якого віку і як часто: експертна відповідь та поради

Купання кішки – питання, викликаюче безліч дискусій серед власників пухнастих друзів. Дехто вважає - це необхідна частина догляду, тоді як інші рекомендації стверджують - краще цього не робити

Купати кішку просто так щодня, щоб шерсть смачно пахла шампунем, дуже шкідливо: слабшає захисна функція шкіри. Але є випадки, коли зробити це просто необхідно. Розберемося з цього питання – висновки експертів.

Чи потрібно купати кішку без потреби?
Чи потрібно купати кішку без потреби?

Купаємо кішкуКупати тваринку допустиме в тому випадку, якщо вона сильно вимаже хутро. Наприклад пилом, вивалявшись у підвалі або купаючись у бруді на вулиці. Бувають випадки, коли тварина забрудниться олією або фарбою. Тоді потрібно видалити сильне забруднення спеціальними засобами і потім викупати.

Особливо це актуально для довгошерстих порід. Для довгої і здорової шерсті водні процедури можуть допомогти видалити випавші шерстинки і стимулювати зростання нових. Привчаючи до купання з раннього віку, їй легше переносити процедуру в майбутньому і стати спокійнішою у воді.

Підібравши кошеня на вулиці, його обов’язково потрібно викупати спеціальним шампунем від бліх. Слідкуйте за тим, чи він пасує йому за віком.

 Підібравши кошеня на вулиці його обов'яково потрібно викупати
Підібравши кошеня на вулиці його обов’яково потрібно викупати

Уникаємо купання

Більшість кішок відчуває сильний стрес від занурювання у воду. Вони можуть чинити опір, дряпатися або навіть атакувати вас, якщо відчують себе в небезпеці. Стрес може бути настільки сильним, що у майбутньому ви більше не зможете навіть занести її у ванну кімнату.

Кішки чудово справляються з доглядом за шерстю самі. Вони великі чистюлі. Ретельно вилизують свою шерстку та лапки, тому їм водне навантаження вважається зайвим. При цьому ще й видаляється природна олія з хутра, це призводить до сухості шкіри та пересушування шерсті.

Важливо пам’ятати – кожна кішка унікальна і купання слід проводити за потребою та з максимальним комфортом для ваших тварин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?