Як купати кота і що робити, якщо кішка кусається і боїться води: поради для банних процедур без стресу

Перш ніж зважитися на купання – оцініть необхідність: чи потрібно вашій кішці це? Якщо шерсть брудна і вона самостійно не доглядає її, то тоді відповідально і ретельно підготуємося до процедури.

Вже починаючи з трьох місяців, можна без побоювань купати кошеня. Якщо тварина не гуляє на дворі, то тоді купання показано тільки при випадковому забрудненні. Але робити це краще не частіше 6 разів на рік. Для кішок на вільному вигулі водні процедури можна влаштовувати частіще.

Поради для банних процедур для кішки без стресу
Поради для банних процедур для кішки без стресу

Вибираємо правильний час та місце

Виберіть момент, коли ваша кішка перебуває у спокійному стані. Уникайте купання в ті моменти, коли вона нервується або сильно перезбуджена після гри. Зберігайте спокій самі, тварина відчуває ваш стрес і теж починає хвилюватись. Підготуйте місце у ванній або у раковині, розіславши там вологий рушник, щоб тварина не ковзала.

Підготовка необхідного

1. Для купання котів необхідно використовувати спеціальні шампуні. Інші не підходять, оскільки можуть спричинити подразнення шкіри.

2. Багато рушників, щоб витерти насухо після процедури.

3. Смаколики, щоб періодично підгодовувати і робити процес приємнішим.

4. Ємність та ківш з теплою водою, якщо ваша улюблениця не переносить миття з душової лійки.

Перед купанням кішка повинна бути в спокійному стані
Перед купанням кішка повинна бути в спокійному стані

Сам процес миття

Обережно погладжуючи, опустіть тварину на вологий килимок. Ласкаво розмовляйте з нею і дайте смаколика. Використовуючи лійку або ківш, намочіть кішку від вух до хвоста. Намагайтеся не мочити голову, особливо навколо вух. Надлишок вологи у вухах може спричинити інфекцію. При необхідності можна навіть покласти у вушка ватяні тампони на цей час.

Нанесіть, рівномірно погладжуючи, шампунь, простеживши, щоб він не потрапив в очі. Потім дуже ретельно змийте його, кілька разів повторивши полоскання. Мордочку протріть вологою ганчіркою або серветкою. Вуха почистіть чистим ватним тампоном.

Вушка на просушку

Після купання ніжно оберніть вашого пухнастого друга в м’який рушник і висушіть його. Якщо ваш друг не боїться звуку фена, скористайтеся ним. Переконайтеся, що йому тепло та комфортно, після того як винагородите його смакотушками та ласками за мужність!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?