Один спосіб, що зробить часник родючим. Що додати в лунки при посадці, щоб врожай був великим?

Осінь — традиційна пора року для посадки часнику. Щоб наступного року ця культура радувала вас великими врожаями — скористайтесь однією порадою при висадці зубців в землю

Часник — многолітня рослина, яка має безліч корисних властивостей. По традиції його висаджують пізньої осені, щоб наступного року зібрати культуру якомога раніше. Отримати великий врожай часнику можна, але для цього недостатньо просто покласти його у землю.
Часник задля активного розвитку потребує підгодівлі та насичення грунту в місці посадки комплексом мікроелементів. Отже, щоб отримати міцний та багатий врожай — забезпечте часнику правильне харчування. А ось що покласти в лунку — розкажемо далі.

Чим задобрити часник, щоб виріс він, як бик?
Чим задобрити часник, щоб виріс він, як бик?

Підгодівля часнику поліпшить його якість та зростання, якщо виконати її правильно. В першу чергу треба підібрати якісне добриво. Найкращий варіант — органіка. Під час висадки зубців часнику закладайте в кожну лунку трохи перегною або компосту. Органічні добрива збагатять землю необхідними поживними речовинами та мікроорганізмами. Це посприяє активному росту часнику.

Не забувайте і про попіл. Це ще одне органічне добриво, отримане зі спаленої соломи або дров. Попіл стане гарною добавкою при посадці часнику. Він наситить землю необхідними мінералами та калієм, що буде сприяти формуванню великих часникових головок.

Краще добриво для часнику -  органіка
Краще добриво для часнику – органіка

При посадці часнику восени не обійтись без комплексних мінеральних добрив. Їх можна придбати в спеціалізованих магазинах, але під час купівлі віддавайте перевагу тим составам, що містять фосфор, калій та азот. Саме ці елементи сприяють активному розвитку часнику після зими. Обов’язково почитайте інструкції та поради з використання комплексного мінерального добрива, щоб не спричинити рослині шкоду замість користі.

Використовуйте наведені секрети — і наступної весни ваш часник виросте великим, міцним та гостреньким.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?