Покладете посуд до посудомийки й викинете: які кухонні причандали доведеться мити руками, щоб не зіпсувати

Мрія кожної жінки – мати на кухні посудомийну машину. От тільки коли вона збувається, й агрегат з'являється у квартирі, треба усвідомити, який посуд категорично не можна закладати на мийку.

Посудомийка автоматично очищує посуд й вимиває його, чергуючи цикли миття з полосканням за допомогою мийних засобів та гарячої води. Це дуже зручно. Натомість кожна господиня має знати, які види посуду доведеться все ж таки відмивати руками.

Що не можна класти до посудомийної машини

Перед закладанням посуду в апарат для миття слід не лише позбавити його від залишків їжі, але й перевірити маркування, чи придатний він для посудомийки. Можливо, матеріал не здатен витримувати високі температури чи псується під дією мийних засобів. Тож можете зіпсувати улюблені тарілки з чашками.

Що можна відправляти до посудомийки

  1. Посуд зі скла дозволяється закладати в агрегат, а щоб не утворилися тріщини в процесі миття, виставляйте функцію делікатного режиму.
  2. Кераміка не боїться високих температур, а от нанесені на поверхню посуду декоративні елементи, можуть безслідно зникнути. Тож зверніться до позначок виробника.
  3. Для нержавійки теж немає нічого страшного від подібного впливу, тож сміливо закладайте каструлі, сковорідки й інші столове наряддя з цього матеріалу.
  4. Багато пластикових виробів призначені для посудомийки. Вони мають спеціальну позначку.

Що не можна мити в посудомийній машині

Та є ще й кухонні причандали, що бояться високої температури, великого тиску води чи агресивності мийних засобів.

Що не можна класти до посудомийної машини
  1. До такої категорії належить дерев’яний посуд. Такий матеріал здатен поглинати вологу, що може призвести до деформування. До того ж хімія здатна зіпсувати олійний шар, нанесений зверху на посуд.
  2. Алюмінієві каструльки теж не можна відправляти в посудомийку. Надто висока температура та сухе повітря здатні пошкодити структуру посуду. До того ж хімія призведе до корозії та ушкоджень поверхні.
  3. Антипригарне покриття на сковорідках від регулярного миття у посудомийці рано чи пізно призведе до ушкодження захисного шару. Тож краще очищувати такий посуд вручну.

Відмовтеся від закладання в посудомийку кухонних ножів, посуду з чавуна, фарфору, кришталю, срібла та мельхіору.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?