Якщо не хочете платити штрафи, треба знати це: оновлення ПДР 2023, які стосуються кожного водія

Кабмін ухвалив деякі зміни правил дорожнього руху. Які нововведення приніс новий закон для водіїв автомобілів, розповімо далі.

Навіть якщо ти зовсім нещодавно з автошколи, знаєш усі правила дорожнього руху на зубок, то все одно доведеться уважно стежити за їхніми оновленнями. Тоді поїздки за кермом будуть не лише безпечними, а й обійдуться без штрафів від поліції.

Оновлення ПДР 2023 - включене світло фар весь рік
Оновлення ПДР 2023 – включене світло фар весь рік

На засіданні Кабінету міністрів 20 жовтня прийняли оновлення ПДР. Наша країна впевнено рухається у напрямку Європейського Союзу, тому ми взяли найкраще із законодавства Європи.

Саме головне: потрібно включати денні ходові вогні, а у кого їх немає, то світло ближніх фар, всім автомашинам і іншим транспортним засобам під час руху за межами міст та сіл. Кожного дня, весь рік, незалежно від погоди – навіть якщо видимість чудова! А раніше було обов’язковим їх включення тільки з 1 жовтня до 30 квітня. Сума штрафу складає від 425 до 510 гривень.

Постійно увімкненні денні ходові вогні (ближнє світло фар) дуже ефективно показало себе у багатьох країнах Європи. Світова практика доводить, що завдяки цьому кількість нещасних випадків на дорогах днем дуже зменшилася.

Зміни в ПДР - для дітей обов'язкові автокрісла
Зміни в ПДР – для дітей обов’язкові автокрісла

Друга важлива зміна – більше не можна перевозити дітей, зріст яких менше 150 см (раніше було – до зросту дитини 145 см) у автомобілях без дитячих крісел або бустерів. Це дозволить закріпити дитину ременями безпеки, які спеціально для цього є в кожній машині. На задньому сидінні мотоцикла та мопеда возити дітей також не можна – це дуже небезпечно, бо практично неможливо дитину зафіксувати надійно.

Нацполіція зазначила, що використання дитячих крісел — це не чиясь забаганка, а намагання нашої держави убезпечити вашу дитину під час знаходження її в автомобілі при русі. І якщо батьки цього не розуміють, то будуть платити штрафи в розмірі від 510 до 850 гривень.

Також забороняється зупинка на автомагістралях і дорогах, якщо там немає знаків, які це дозволяють.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?