Якщо не хочете платити штрафи, треба знати це: оновлення ПДР 2023, які стосуються кожного водія

Кабмін ухвалив деякі зміни правил дорожнього руху. Які нововведення приніс новий закон для водіїв автомобілів, розповімо далі.

Навіть якщо ти зовсім нещодавно з автошколи, знаєш усі правила дорожнього руху на зубок, то все одно доведеться уважно стежити за їхніми оновленнями. Тоді поїздки за кермом будуть не лише безпечними, а й обійдуться без штрафів від поліції.

Оновлення ПДР 2023 - включене світло фар весь рік
Оновлення ПДР 2023 – включене світло фар весь рік

На засіданні Кабінету міністрів 20 жовтня прийняли оновлення ПДР. Наша країна впевнено рухається у напрямку Європейського Союзу, тому ми взяли найкраще із законодавства Європи.

Саме головне: потрібно включати денні ходові вогні, а у кого їх немає, то світло ближніх фар, всім автомашинам і іншим транспортним засобам під час руху за межами міст та сіл. Кожного дня, весь рік, незалежно від погоди – навіть якщо видимість чудова! А раніше було обов’язковим їх включення тільки з 1 жовтня до 30 квітня. Сума штрафу складає від 425 до 510 гривень.

Постійно увімкненні денні ходові вогні (ближнє світло фар) дуже ефективно показало себе у багатьох країнах Європи. Світова практика доводить, що завдяки цьому кількість нещасних випадків на дорогах днем дуже зменшилася.

Зміни в ПДР - для дітей обов'язкові автокрісла
Зміни в ПДР – для дітей обов’язкові автокрісла

Друга важлива зміна – більше не можна перевозити дітей, зріст яких менше 150 см (раніше було – до зросту дитини 145 см) у автомобілях без дитячих крісел або бустерів. Це дозволить закріпити дитину ременями безпеки, які спеціально для цього є в кожній машині. На задньому сидінні мотоцикла та мопеда возити дітей також не можна – це дуже небезпечно, бо практично неможливо дитину зафіксувати надійно.

Нацполіція зазначила, що використання дитячих крісел — це не чиясь забаганка, а намагання нашої держави убезпечити вашу дитину під час знаходження її в автомобілі при русі. І якщо батьки цього не розуміють, то будуть платити штрафи в розмірі від 510 до 850 гривень.

Також забороняється зупинка на автомагістралях і дорогах, якщо там немає знаків, які це дозволяють.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?