Все про попкорн, без якого не обходиться жоден похід в кіно. Користь та шкода снеків з кукурудзи

Смачним попкорном ми пригощаємося в кінотеатрах, на атракціонах, на міських святкових заходах. Він смачний, подобається і дорослим і дітям, а чи він корисний?

Попкорн перекладається, як “кукурудза (зерно), що ляснула” або повітряна кукурудза. В ній міститься крохмаль та вода. При нагріванні вода закипає і зерно лопає, збільшуючись. Але так відбувається не з усіма, а тільки зі спеціальним сортом кукурудзи.

Історія виникнення

Ще індіанські американські племена у сиву давнину відкрили цю смачну страву. Якою вони встигли пригостити навіть Христофора Колумба! Роки ішли і у 1885 році американець Чарльз Кріторз створив спеціальну машину на колесах для виготовлення попкорну. Він возив її містом і продавав кукурудзу охочим. Це збіглося з бурхливим розвитком кінематографу і людям сподобалося їсти смаколик під час перегляду фільмів. Ця традиція збереглася і до тепер.

А майже через сто років – в 1 984 році, почали продавати готовий попкорн для мікрохвильової печі, його стали готувати вдома.

Машина для виготовлення попкорну - чудовий винахід Чарльза Кріторза
Машина для виготовлення попкорну – чудовий винахід Чарльза Кріторза

Яка користь?

В процесі нагрівання склад зерна міняється. Жиророзчинні вітаміни А і Е втрачаються. А водорозчинні вітаміни групи В частково зберігаються. Тому нам так приємно споживати цей хрусткий продукт, бо цей вітамін добре діє на нашу нервову систему. Добре також впливають на очищення стінок нашого кишківника жорсткі оболонки зерняток.

Також повітряні зерна багаті білком, а протеїни – це головна речовина в раціоні спортсменів або тих, хто фізично важко працює.

Смачні кукурудзяні снеки можна приготувати і вдома
Смачні кукурудзяні снеки можна приготувати і вдома

Кому не варто їсти попкорн

В цьому продукті великий вміст жирів і вуглеводів. Тому, якщо ви хочете схуднути, то вам цей продукт краще не вживати. А усім іншим, якщо вже і їсти такий калорійний продукт, то тільки зранку або в обід.

Категорично заборонено їсти вагітним жінкам. Всі добавки, які є цих ласощах, шкідливо впливають на плід, проникаючи через плаценту.

Експерти радять не їсти готовий покупний продукт дітям до 7 років. При великому бажанні його можна приготувати для них дома, придбавши потрібну кукурудзу без добавок.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?