Один спосіб для зберігання моркви на грядці до самої весни: потрібні пісок, листя та щільна плівка

Виростити гарний врожай моркви — лише півділа. Його ще треба зберегти. Цей коренеплод схильний до ураження грибковими хворобами. Але вихід є. Моркву можна зберігати прямо на грядці. Ловіть лайфхак

Осінь – традиційний час для збору врожаїв. Селяни та власники дачних домівок викопують овочі та складають їх на зберігання у погріб. Якщо на вашому городі цього літа росла морква, то їй слід створити особливі умови. Цей коренеплід дуже примхливий та при порушенні технології зберігання починає гнити і швидко псується. Але зберегти врожай моркви – можливо. Просто залиште її на грядці. Розповідаємо, як підготувати цей овоч до зимівлі, не викопуючи.

Як зберігати моркву на грядці взимку?
Зберігаємо моркву на грядці взимку

Деякі городники використовують незвичайний спосіб зберігання моркви на грядці. Частину врожаю залишають у землі, та готують до холодної зими наступним чином.

  1. Повністю видаляють бадилля та відправляють його до компосту.
  2. Грядки з коренеплодами засипають товстим шаром піску.
  3. Зверху на пісок вкладають щільну плівку.
  4. Поверх плівки розміщують опале листя, торф, перепрілий гній або компост.
  5. Далі – ще один шар плівки.

Таке укриття виходить дуже надійним, а морква під ним зберігається свіжою на протязі всієї зими. Викопують коренеплід навесні та використовують до появи нового врожаю.

Зберігання моркви на грядці: корисні поради
Зберігання моркви на грядці: корисні поради

При зберіганні моркви важливо контролювати вологість повітря, яка повинна триматися на рівні 90-95%. Оптимальна температура для довгого зберігання коренеплода утримується на рівні 0 +1ºC. Дотримання цих умов збереже врожай помаранчевого овоча від псування. Якщо ж цією порадою знехтувати — морква буде запрівати. До того ж підвищена волога робить коренеплод уразливим до різноманітних бактеріальних хвороб.

До речі, пісок, який використовують для зберігання моркви на грядці – підійде і для збереження коренеплоду у ящиках та в закритому приміщенні. Саме пісок перешкоджає швидкому в’яненню моркви. Перед закладанням моркви на зберігання пісок зволожують звичайною водою у пропорції 1 літр на відро сипучого матеріалу. Далі мокрий пісок викладають у ящики шаром товщиною 3-5 см. Зверху розкладають шар моркви. Потім – знову пісок. Таким чином заповнюють увесь ящик.

А який спосіб зберігання моркви використовуєте ви? Поділіться ним в коментарях.

Нові статті

Схожі статті

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".

Все почалось, коли їй було 14: Марічка Падалко розповіла про свій перший шлюб – імʼя чоловіка досі приховує

Зірка 1+1 Марічка Падалко вперше розповіла про свого першого чоловіка, ім'я якого не розкриває: що відомо про перший шлюб телеведучої та чому пішла від екс-обранця?

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?