Кавову гущу в смітник – все одно, що викидати туди гроші. Експерти дали поради жінкам, як нею омолодитися

Після варіння натуральної кави залишаються відходи - дрібні частинки, які і називаються кавова гуща. Викидати кавову гущу у смітник можна, але чи потрібно?

Якби ви тільки знали, скільки в неї корисних властивостей та областей застосування, то ніколи б так не зробили! Тим більше, що в мийку на кухні її викидати не можна, ви заб’єте її, мов піском.

Подвійна користь – каву випили, а гуща – добриво для квітів
Подвійна користь – каву випили, а гуща – добриво для квітів
  1. Найвідоміше застосування – добриво для кімнатних квітів. Для цього гущу потрібно підсушити, розіславши на папері тонким шаром або в духовці. Так можна заготувати про запас, а потім вже застосовувати за призначенням. Навесні при пересадці квітів, змішайте її з ґрунтом, з розрахунку 1-2 столові ложки гущі на горщик. Тільки не треба вносити під кактуси, сукуленти, традесканції, герані, пеларгонії.
  2. У саду теж можна підсипати під культури, які люблять кислі ґрунти – гортензії, троянди, лохину, полуницю та інші. При цьому ще відлякаємо таких шкідників від грядок, як равлики та слимаки. Мурахам це теж не до вподоби.
  3.  Позбавляємося неприємного запаху. Насипавши мокру гущу в невелику тарілочку, покладіть на полицю холодильника. Вона збере всі погані запахи. За потреби, повторіть через кілька днів, замінивши новою.
  4. Освіжувач повітря. Висушену гущу можна насипати в декоративні мішечки і розкласти в спальні, вітальні – запах буде дивовижний. Або наповнити невеликі вази, вставивши туди сухоцвіти, наприклад, лаванду.
  5. Якщо кіт подряпав улюблену темну шафу, то зафарбувати подряпину допоможе ватяний спонжик, змочений у міцному розчині кавової гущі. Натріть їм пошкоджене місце і подряпина стане майже непомітною.
  6. Натуральний скраб для тіла, що також допоможе боротися з целюлітом, легко приготувати, використовуючи гущу, вдома. Змішайте її з оливковою олією до стану густої сметани і нанесіть на тіло. А проблемні місця помасажуйте круговими рухами за допомогою губки кілька хвилин, робіть це раз на тиждень та незабаром помітите позитивний ефект.
  7. Ліфтинг вдома – легко! Підтягнути шкіру, зробити свіжою та пружною, допоможе маска з кавової гущі та білка одного яйця. Збити білок виделкою, потроху додаючи в нього висушений порошок гущі, поки суміш не стане густою. Нанести на обличчя та залишити до повного висихання, потім змити.

Способів використання гущі багато, швидше за все, це не весь список. Почніть застосовувати її в домашньому господарстві – і ви заощадите гроші та отримаєте користь!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?