Один простенький спосіб, як заточити ніж в домашніх умовах. Вам допоможуть ножиці, але не манікюрні

Заточити ніж без точила в домашніх умовах – дуже легко. Цей спосіб мало кому відомий, але він й самий найпростіший. Все, що потрібно — інструмент, який є у кожному будинку. Читайте інструкцію.

Нагострити ніж в домашніх умовах — зовсім нескладно. Дехто використовує для цього керамічну кружку або плоский камінчик. Інші беруть у помічники жорсткий наждачний папір, уламки скла або шиферу, інший ніж чи пилку для нігтів.

домашні ножі можна заточувати звичайними ножицями
домашні ножі можна заточувати звичайними ножицями

Серед розмаїття засобів, які стають альтернативою точилу для ножів, є ще один. Про цей універсальний метод мало хто знає, але саме він вважається простеньким та не займає багато часу. Отже, заточити ніж можна за допомогою звичайних ножиць, які знайдуться у будь-якому домі. Їх розмір не має суттєвого значення, але малесенькі ножиці для манікюру краще не використовувати, бо заточувати ними ніж вкрай незручно.

Точило для ножів в домашніх умовах
Точило для ножів в домашніх умовах

Інструкція по заточці ножа ножицями наведена нижче.

  • Візьміть вдома будь-які ножиці
  • Встановіть їх вертикально – донизу лезами, щоб кільця та вушка опинилися вгорі
  • Лезо ножа слід вставити біля гвинтової частини ножиці, в тому місці – де між собою з’єднуються ручки.
  • Утримуючи ножиці за кільця великим та вказівним пальцями (щоб вони не розкрилися) — нагостріть ніж. Його лезо повинно проходити через поверхню бруска по всій своїй довжині. Під час всієї заточки кут нахилу леза ножа не повинен змінюватися.
Ножиці допоможуть загострити ніж
Ножиці допоможуть загострити ніж

Якщо ж необхідність заточити ніж виникає у вас в дорозі — можна використати напіввідчинене вікно автівки. Просто нахиліть ніж під певним кутом для заточки, а потім проведіть його лезом декілька разів по автомобільному склу. Потім переверніть лезо іншим боком та зробіть аналогічні дії.

Замість автомобільного скла іноді використовують звичайний камінь із плоскою поверхнею. По каменю слід провести лезом ножа, починаючи від держака і до самого кінчика. Зробити це треба кілька разів. Також можна затиснути лезо ножа між двома плоскими камінцями та з силою протягнути декілька разів. Після цих маніпуляцій ніж слід ретельно промити під водою та насухо витерти.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?