Один простенький спосіб, як заточити ніж в домашніх умовах. Вам допоможуть ножиці, але не манікюрні

Заточити ніж без точила в домашніх умовах – дуже легко. Цей спосіб мало кому відомий, але він й самий найпростіший. Все, що потрібно — інструмент, який є у кожному будинку. Читайте інструкцію.

Нагострити ніж в домашніх умовах — зовсім нескладно. Дехто використовує для цього керамічну кружку або плоский камінчик. Інші беруть у помічники жорсткий наждачний папір, уламки скла або шиферу, інший ніж чи пилку для нігтів.

домашні ножі можна заточувати звичайними ножицями
домашні ножі можна заточувати звичайними ножицями

Серед розмаїття засобів, які стають альтернативою точилу для ножів, є ще один. Про цей універсальний метод мало хто знає, але саме він вважається простеньким та не займає багато часу. Отже, заточити ніж можна за допомогою звичайних ножиць, які знайдуться у будь-якому домі. Їх розмір не має суттєвого значення, але малесенькі ножиці для манікюру краще не використовувати, бо заточувати ними ніж вкрай незручно.

Точило для ножів в домашніх умовах
Точило для ножів в домашніх умовах

Інструкція по заточці ножа ножицями наведена нижче.

  • Візьміть вдома будь-які ножиці
  • Встановіть їх вертикально – донизу лезами, щоб кільця та вушка опинилися вгорі
  • Лезо ножа слід вставити біля гвинтової частини ножиці, в тому місці – де між собою з’єднуються ручки.
  • Утримуючи ножиці за кільця великим та вказівним пальцями (щоб вони не розкрилися) — нагостріть ніж. Його лезо повинно проходити через поверхню бруска по всій своїй довжині. Під час всієї заточки кут нахилу леза ножа не повинен змінюватися.
Ножиці допоможуть загострити ніж
Ножиці допоможуть загострити ніж

Якщо ж необхідність заточити ніж виникає у вас в дорозі — можна використати напіввідчинене вікно автівки. Просто нахиліть ніж під певним кутом для заточки, а потім проведіть його лезом декілька разів по автомобільному склу. Потім переверніть лезо іншим боком та зробіть аналогічні дії.

Замість автомобільного скла іноді використовують звичайний камінь із плоскою поверхнею. По каменю слід провести лезом ножа, починаючи від держака і до самого кінчика. Зробити це треба кілька разів. Також можна затиснути лезо ножа між двома плоскими камінцями та з силою протягнути декілька разів. Після цих маніпуляцій ніж слід ретельно промити під водою та насухо витерти.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.