Хімію в магазині не купую: один простий засіб допомагає і душову лійку відчистити, і плісняви позбутися

Щоб очистити душову лійку від вапняного нальоту, ходити в магазин за дорогим засобом для чистки не знадобиться. Достатньо скористатися оцтом, який є практично в кожному домі.

Щоб легко позбутися від нальоту на насадці для душу, треба знати один дуже простий рецепт. Залучіть його терміново, оскільки забруднена лійка погано пропускає воду. Особливо швидко душова насадку брудниться там, де з крана тече жорстка вода.

Отже, очищати прилад будемо не дорогою хімією, а звичайною оцтовою кислотою. Вона здатна дуже добре розщеплять карбонат кальцію. Тож скористаємося цією властивістю за повною програмою.

Як відчистити душову лійку від вапняного нальоту

Якщо зробите так, як описано нижче, вапняний наліт сам відвалиться. При цьому довго чекати не доведеться. Вистачить якихось 5 хвилин. Налийте оцет у поліетиленовий пакет, вставте в нього лійку. Закріпіть гумкою для волосся. Залиште у такому вигляді на годинку.

Зважте, якщо насадка латунна, то тримайте її хвилин 10, не більше. Тепер зніміть пакет і пройдіться старою зубною щіткою по поверхні лійки. Жодних вапняних слідів після такої чистки не залишиться. Прополощіть лійку водою і можете милуватися її надзвичайним блиском.

Як відчистити душову лійку від вапняного нальоту

До речі, завдяки оцту ви можете також позбутися плісняви на герметику в душовій кабінці. Просто вмочіть шматочки туалетного паперу в цей засіб і притисніть їх до силікону.

За кілька годин папір зніміть, по забруднених місцях пройдіться щіткою, після цього промийте водою. Від плісняви, навіть дуже давньої, не залишиться й сліду. Можна також розпилити оцет з пульверизатора. Але на застарілі плями це не вплине. Краще скористатися папером.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?