Як і які матеріали знадобляться для миловаріння вдома? Досвідчені фахівці показали, як це зробити правильно

У наш час полиці магазинів дивують покупців безліччю вибору миючих засобів. Але іноді хочеться створити своїми руками натуральне унікальне мило з особливим кольором та ароматом

Готуємось до творчості, бо зроблене самостійно мило, використовують не тільки для себе, але й для подарунку близьким та друзям.

Знадобляться:

  • скляна жароміцна ємність;
  • мірна склянка або електронні кухонні ваги;
  • лопатка дерев’яна;
  • тертка;
  • спеціальні форми.

Матеріали:

  • мильна основа чи база –дитяче мило;
  • ефірні олії – мають корисний лікарський ефект, придбати їх можна в аптеках (наприклад, апельсинова, лавандова, лимонна, трояндова та інші);
  • косметичні аромати – це ароматизатори, які не несуть користі для організму, але вони дозволять створити унікальний аромат, вибір у парфумерних магазинах величезний;
  • рослинні олії: тверді (батери – кокосова, какао, пальмова, карите) та рідкі (жожоба, оливкова, касторова, волоського горіха). Їхня концентрація в милі зовсім невелика – до 5%;
  • скрабові частинки: рекомендується використовувати натуральні – морська сіль, подрібнені частинки кави, виноградні, абрикосові або гранатові кісточки;
  • харчові водорозчинні барвники – нешкідливі для шкіри, прості у використанні. Рідкі та гелеві барвники продають готовими до використання, потрібно їх зовсім небагато – 2 краплі на 100 г мильної основи.

Якщо ви тільки починаєте робити мило самостійно, то почнемо з найпростішого.

Натуральне мило, зроблене своїми руками
Натуральне мило, зроблене своїми руками

На основі дитячого мила

  1. Брусок зважити та натерти на тертці.
  2. Отриману стружку помістити в підготовлену скляну і починаємо нагрівати на водяній бані, помішуючи.
  3. Як тільки маса розчиниться, можна додати батер, попередньо розтопивши, додаємо відвари із трав, воду або молоко. Додаємо на 100 г мила – 100 г рідини.
  4. Коли компоненти всі рівномірно змішаються до однорідності і маса стане густішою – знімаємо з плити.
  5. Додаємо ефірні олії та барвники, розливаємо обережно гарячу масу за формами і охолоджуємо.

Готуємо на мильній основі

Майже за таким же алгоритмом готують мило на мильній основі – це вже готове, натуральне безбарвне мило без запаху. Її нарізають на невеликі шматочки, топлять у мікрохвильовій печі або на водяній бані, не перевищуючи температуру 60 ºC. Потім додають барвник, аромат і для надання милу красивої і незвичайної форми розливають за спеціальними формами. Щоб усунути небажані бульбашки, можна розпорошити зверху спирт.

Це найпростіші рецепти для початківців. Коли наберетеся досвіду, можна розпочати більш складний процес миловаріння – зробивши мило з лугу та жирних кислот.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?