Які рослини захистять будинок від злих сил та вроків: прикмети, повір’я та поради експертів

Давно помічено, що кожен предмет у нашому світі, має різну енергетику. Одні ніби висмоктують із нас енергію, а інші – очищають від негативу і захищають нашу домівку

Ще наші пращури садили біля будинку певні квіти та дерева, щоб вони відганяли нечисту силу. З такими оберегами пов’язано багато прикмет та повір’їв.

Цибуля – оборонець людини від бід ті хвороб
Цибуля – оборонець людини від бід ті хвороб

Цибуля та часник – завжди вважалися сильними оберегами від заздрісників та злих духів. Тому повісити в будинку на кухні плетену косу з цих рослин, не завадить жодній господині. І від пристріту вбереже і при готуванні знадобиться. За старих часів існувало повір’я, що якщо нареченій кинути услід цибулину, то вона забере всі сльози молодої і вона буде щаслива в заміжжі.

Калина – цей чудовий кущ має зростати у кожному дворі біля крана. Крім відомих всім її цілющих якостей, вона є сильним жіночим оберегом. Допомагає залучити до будинку нареченого, зберегти сім’ю. Відламайте шматочок гілочки і складіть в кишеню, він відведе від вас погане наслання, ще й допоможе в пошуку роботи.

М’ята – букети з неї розставляли по всьому будинку, бо і запах приємний і від злих духів захист. За повір’ями, м’ята приносить достаток до будинку та успіх у справах. Недаремно листок м’яти клали в гаманець, щоб залучити гроші в сім’ю.

Польові квіти – полин, звіробій, хміль, кропива та барвінок, також вважаються сильними оберегами. Засушіть їх, подрібніть і складіть у маленькі декоративні сашетики. Розкладіть їх у домі, і вони будуть захищати вас від бід. Вірили, що корінь звіробою приверне увагу та кохання обранця.

Фікус нейтралізує вплив негативної енергетики
Фікус нейтралізує вплив негативної енергетики

Якщо ж ви живете у квартирі, а не в приватному будинку, то врятує вас від негативної енергії, кімнатна квітка – фікус. Поставте його на підвіконня у вітальні чи передпокої. Він створить атмосферу спокою та затишку, звільнить від смутку та тривог.

А на кухні місце для традесканції – вона прикрасить будь-який куточок. А коли прийде небажаний гість, то вона забере його негатив. Якщо після цього вона засохне, то дія була дуже сильною, вона врятувала своїх господарів.

Нові статті

Схожі статті

Догляд за солодким перцем у липні: що зробити, аби врожай виріс великим і солодким? Ці поради допоможуть!

Липень – середина літа. В цей час на кущах солодкого перцю вже сформувались маленькі плоди. Дачникам потрібно приділити велику увагу догляду за рослиною. Інакше перці можуть дрібними і не солодкими.

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.