3+1 перевірений домашній засіб, щоб позбутися від товстого шару накипу на чайнику: приберуть наліт без сліду

Поява щільного та товстого накипу на чайнику — проблема, з якою треба вести постійну боротьбу. Розповідаємо, які домашні засоби допоможуть позбавитись від біло-жовтого нальоту

Накип на електричному або металевому чайнику може виявитися справжньою проблемою. Він поступово руйнує електроприлад і якщо не запобігти його подальшому наростанню на стінках та нагрівальному елементі — чайник просто зіпсується. Тому слід правильно доглядати за його чистотою та своєчасно приймати міри, якщо жовто-білий наліт вже з’явився.
Існує декілька перевірених засобів для боротьби з накипом на чайнику. Пропонуємо їх до вашої уваги.

Лимонна кислота

Лимонна кислота добре впорається з проблемою накипу на чайнику
Лимонна кислота добре впорається з проблемою накипу на чайнику

Такий засіб підійде для очищення електрочайників, а також приладів з металу, пластмаси або нержавіючої сталі. Необхідно набрати повний чайник води та додати туди 2 столових ложки лимонної кислоти. Потім — закип’ятити цей розчин і залишити в чайнику приблизно на 30 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, аби жовтий наліт добре розмокнув. Розчин з лимонкою виливають, ретельно промивають чайник, а потім — знов наповняють його доверху чистою водою та кип’ятять.

Сода

Прибрати жовтий наліт на чайнику можна содою
Прибрати жовтий наліт на чайнику можна содою

Домашня помічниця-сода підійде для очистки від накипу всіх видів чайників і електричних – у тому числі. Слід додати одну столову ложку соди у чайник, що повністю заповнений водою. Потім ретельно її перемішати та залишити цей розчин на 30 хвилин. Далі слід ретельно вимити внутрішню поверхню приладу і двічі прокип’ятити в ньому чисту воду перед подальшим використанням.

Оцет

Видалити накип на чайнику допоможе оцет
Видалити накип на чайнику допоможе оцет

Оцет можна використовувати для металевих чайників, що ставлять на плиту, а також — скляних та пластикових виробів. А ось для очистки від накипу електричних чайників оцет краще не використовувати. Ця рідина вважається занадто агресивною для них.
На 1 літр води у чайнику слід взяти 100 мл оцту. Суміш заливають у чайник, та ставлять його на повільний вогонь. Оцет має специфічний та різкий запах, який під час закипання води буде розповсюджуватись по всій кухні. Але результат чистки буде неперевершеним.
Воду з оцтом слід кип’ятити доти, доки наліт на стінках не почне відшаровуватися. Після закипання води вогонь під приладом вимикають та залишають рідину в ньому на декілька хвилин. Потім розчин слід вилити, а чайник — промити та витерти насухо. Перед наступним використанням краще двічі прокип’ятити в ньому чисту воду.

Газована вода

Газована вода добре видаляє наліт на чайнику
Газована вода добре видаляє наліт на чайнику

Сильногазована вода підходить для видалення накипу в електроприладах, а також металевих чайниках, зроблених з нержавіючої сталі. Візьміть пляшку газованої води об’ємом 0.5-1 літр. Перед тим, як залити воду до чайника — з напою слід випустити гази. Далі — залити до чайнику 0.5 літрів рідини та прокип’ятити. Після цього внутрішню поверхню приладу добре промивають та насухо її витирають.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?