Лід на морозильній камері намерзати не буде, якщо використати засіб на літеру “Г”. Корисний лайфхак

Надмірне утворення льоду в морозильній камері — проблема, яка відома багатьом господиням. Якщо розморожування камери не дає очікуваного результату — на допомогу прийде засіб, що починається на "Г"

Проблема намерзання льоду в морозильній камері холодильника відома чи не кожній господині. Сучасні холодильники взагалі розраховані на те, щоб їх розморожували лише 1 раз на рік. Але при порушенні правил експлуатації лід на стінках камери починає з’являтися регулярно — навіть при розморожуванні через кожні 4-5 днів. Що робити, щоб подолати цю проблему? Існує декілька способів.

Намерзання льоду на морозильній камері - проблема, яку можна вирішити
Намерзання льоду на морозильній камері – складність, яку можна вирішити

В першу чергу слід розуміти, чому саме нашарування льоду з’являються в морозилці. Зазвичай така проблема виникає через постійне проникнення теплого повітря в холодильник. Тому, щоб запобігти її появі — слід щільно закривати дверцята, а ще — контролювати якість ущільнювача на них.

Якщо лід вже почав намерзати — необхідно розморозити та ретельно почистити камеру. Щоб розморожування відбулося якомога швидше — використовують гарячу воду та сольовий розчин. Для більшої зручності нагріту воду наливають в окрему ємність, яка за розміром буде меншою і поміститься в камеру. Потім її ставлять в морозилку, а далі — швиденько готують сольовий розчин.

Позбавитись від льоду в морозилці допоможе сольовий розчин та гаряча вода
Позбавитись від льоду в морозилці допоможе сольовий розчин та гаряча вода

Після приготування підсолену рідину краще перелити в окрему пляшку з кришкою-розпилювачем. З її допомогою рівномірно розпилюють розчин на стінки морозильної камери у холодильнику. Через декілька хвилин після такої обробки лід починає відшаровуватися та його доволі легко можна видалити, використавши дерев’яні палички для суші. Довгі зубочистки для цього не підходять, бо їх гострий кінчик може подряпати поверхню пластику у морозилці.

Гліцерин захистить стінки морозильної камери від льоду
Гліцерин захистить стінки морозильної камери від нашарувань льоду

Коли камера повністю розморозиться — необхідно помити її та видалити бруд зі стінок. Краще за все пластик в холодильниках відбілювати сумішшю з соди та перекису водню.
Після миття морозилку дезінфікують. Для виконання цієї роботи підходить аптечний засіб Хлоргексидин. Перед обробкою ним пластик добре витирають та просушують.

Тепер назвемо головний засіб, який буде перешкоджати утворенню льоду на стінках морозильної камери. І це – гліцерин. Після звершення всіх процедур по розморожуванню та очищенню необхідно нанести його тонким шаром на пластикові стінки всередині камери.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?