3 + один спосіб, як використати шкірку лимона: Не викидайте, вона корисна у побуті та гарно пахне

Шкірка лимона може згодитися у домашньому побуті. Універсальний засіб проти поганих ароматів та ще 3 факти про лимонну шкірку, які вас точно здивують. Знайомтесь і використовуйте на практиці

Шкірка з лимонів може принести вам багато користі — тому не поспішайте її викидати у смітник. Вона буде гарною помічницею на кухні, ідеальним засобом для догляду за шкірою, а ще — стане у нагоді при дезінфекції приміщень. До вашої уваги — 4 методи використання шкірки з лимонів в домашніх умовах. Знайомтесь та використовуйте на практиці.

Чай для очищення

З лимонних шкірок можна приготувати смачний чай
З лимонних шкірок можна приготувати смачний чай

Цілющий та очищаючий чай з лимонних шкірок допоможе позбавитись від токсинів. Щоб приготувати його — потрібно взяти лише 2 інгредієнти:

  • один літр води;
  • дві шкірки від лимону.

Все, що треба — прокип’ятити лимонні шкірки в одному літрі води. Далі слід зменшити вогонь та настояти відвар протягом 15 хвилин. Лимонний чай перед вживанням краще остудити до комфортної температури, а потім пити три рази на день.

Засіб для дезінфекції поверхонь

Шкірки лимона - гарний засіб для дезінфекції
Шкірки лимона – гарний засіб для дезінфекції

З лимонних шкірок можна зробити рідину для очищення та дезінфекції поверхонь. Для цього до неї додають невелику кількість оцту. Готовий засіб можна використовувати для очищення дзеркал, вікон, душових кабін та інших блискучих поверхонь.
Якщо у вас в домі живуть котики — то тандем лимонної шкірки з оцтом допоможе позбавитись від запаху котячої сечі та плям на підлозі.

Щоб приготувати цей диво-засіб — потрібно взяти вичавлений лимон разом із шкірками та покласти в окрему банку. А далі — залити все це кисленьке добро оцтом. Баночку слід закрити щільною кришкою та поставити в холодильник – настоюватися.

Концентрований розчин з лимону та оцту буде готовий приблизно через 10 днів. Перед використанням його розбавляють чистою водою у пропорції 1:1.

Мийний засіб з лимонних шкірок добре впорається з жиром на кухні, гарно відмиє пательні, а ще — ідеально підійде для дезінфекції кахельної плитки. Єдина заборона на його використання діє у відношенні до натурального каменю. Рідиною краще не мити поверхні з мармуру та інших природних каменів.

А ще шкірка лимона підійде для дезінфекції дерев’яної обробної дошки на кухні. Використання синтетичних миючих засобів для її очищення — не краща ідея, бо дерево вбирає в себе всі миючи компоненти і потім “віддає” їх продуктам харчування при обробці. Тому краще взяти половинку вичавленого лимону та добряче натерти їм дошку. Після цього кухонний інструмент залишають на 5-10 хвилин, а потім ретельно змивають рештки лимонного соку та м’якоті чистою теплою водою. Лимонна шкірка видалить всі погані бактерії з обробної дошки.

Пілінг шкіри на ліктях та п’ятах

Шкірки з лимону можна використовувати для
Шкірки з лимону можна використовувати для пілінгу ліктів та п’ят

Ще один спосіб використання шкірок лимону — для м’якого пілінгу шкіри на п’ятах та ліктях. Саме на цих участках тіла шкіра часто стає сухою, і навіть найдорожчий крем не може подолати цю проблему. На відміну від шкірки лимону.

Саме вона зробить шкіру на ліктях та п’ятах гладенькою та м’якою. Щоб скористатись цим засобом — достатньо взяти половину вичавленого лимону та насипати туди соди (1 чайну ложку). А далі — “вдягнути” шкірку на лікоть чи п’яту і вкручувати її, немов би видавлюєте сік. Процедуру рекомендовано робити декілька хвилин, щоб шкіра стала гладенькою.

Домашній ароматизатор повітря

Зі шкірок лимону виходить добрий ароматизатор повітря
Зі шкірок лимону виходить добрий ароматизатор повітря

В домашніх умовах з лимонних шкірок можна приготувати засіб для дезодорації та ароматизації будинку. Інгредієнти, які для цього знадобляться:

  • 0.5 літрів води;
  • 2 шкірки лимону;
  • 3 гілочки свіженького розмарину;
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі (5 мл).

Лимонні шкірки додають у півлітра води, туди ж кидають розмарин чи ваніль і доводять до кипіння.

Після того, як настій повністю приготується – потрібно його гарно настояти і залити в спеціальну пляшку з кришкою-розпилювачем. Засіб розпиляють в будь-якій ділянці будинку — за бажанням.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?