Всього 3 компоненти з кухонної полички наведуть лад у душовій кабінці: піддон блищатиме як новенький

Якщо ви думаєте, що мікроби збираються виключно під кришкою унітаза, то помиляєтеся. Їх достатньо і в піддоні душової кабіни. Та цій проблемі можна зарадити й навести чистоту й блиск.

Під час миття з тіла людини осипаються змертвілі клітини шкіри, окремі волоски та залишки косметики. Все це є ідеальним середовищем для розвитку бактерій. Тож треба регулярно проводити чистки.

Не обов’язково хапатися за відбілювачі на основі хлору. Якщо взятися до соди, оцту та лимону, не лише хвороботворні організми знищите, але й додасте душовій кабіні приємного блиску.

Як очистити душову кабіну

Змішайте по пів склянки харчової соди та оцту. Дочекайтеся, допоки пройде реакція, та з’явиться пінка. Влийте в суміш сік з одного лимону. Обов’язково його процідіть крізь ситечко.

Нанесіть отриману суміш губкою на піддон. Залиште на 5 хвилин, щоб засіб устиг розчинити забруднення та наліт. Далі протріть піддон м’якою ганчірочкою круговими рухами. Витримайте ще 1 хвилину.

Лише тепер можете змити рештки саморобного засобу для чищення теплою водою. Бажано цю гігієнічну процедуру проводити раз на 7-10 днів.

Як очистити скло

На склі душової кабіни з часом утворюється негарний наліт. Позбутися його можна за допомогою горілки. Розведіть алкогольний напій водою. Простої води має бути вдвічі більше, аніж горілки. Перелийте засіб у пульверизатор. Розпиляйте на скло і протирайте м’якою серветкою, що не містить ворсу.

Як очистити душову кабіну

Замість горілки можете використовувати нашатирний спирт. Візьміть пів склянки інгредієнта, додайте 1 ст.лож. харчової соди та залийте суміш 1 л води. Нанесіть на скло за допомогою пульверизатора і залиште на пів години. Після цього протріть губкою і змийте залишки теплою водою. Скляну поверхню витріть, щоб стала сухою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?