Як прибрати неприємний запах з холодильнику? Прості та ефективні способи від експертів цієї справи

Неприємні аромати з вашого холодильника можуть виникнути з різних причин. Будь-яка домогосподарка здатна впоратися з більшістю проблем сама, за умови правильного виявлення причини неприємного запаху

Виявляємо причину

  1. Знайти джерело неприємного запаху, швидше за все це псування продуктів. В результаті цього мікроорганізми виділяють гази, які можуть затримуватися і поглинатися всередині холодильника. Необхідно регулярно очищати холодильник і стежити за термінами придатності продуктів. Зберігати приготовані страви та інгредієнти в контейнерах, що закриваються.
  2. Неприємний запах буває у нових холодильниках, які тільки придбали. Для того, щоб позбавитися цього запаху, слід промити всі частини холодильника з використанням миючого засобу, оцту або простої води. Потім ретельно протріть всі поверхні сухою ганчіркою і залиште дверцята відкритими на кілька годин.
  3. Засмічені стоки можуть стати джерелом неприємного запаху в холодильнику. У випадку старих або неправильно експлуатованих моделей холодильників, стічні системи можуть містити воду, що застоялася. Потрібно провести очищення системи розморожування.
  4. І лише в одному випадку неприємний запах може виникнути через непереборні обставини, що не залежать від людини. Старі моделі холодильників можуть пропускати рідину від продуктів, яка стікає у міжшафний простір при тривалому відключенні світла. Позбутися такого запаху не просто, потрібно викликати майстра для очищення та заміни теплоізоляції.
Успішно позбавляємося неприємних запахів
Успішно позбавляємося неприємних запахів

Усунення неприємного запаху

Для успішного позбавлення від неприємних запахів у холодильнику нам доведеться попрацювати:

  1.  За необхідності холодильник потрібно розморозити та очистити. Регулярне розморожування, яке проводиться приблизно кожні три місяці (якщо у вас звичайно не холодильник з системою No-Frost), допомагає уникнути накопичення неприємних запахів. Чищення найкраще проводити з використанням спеціальних миючих засобів, призначених для усунення запахів.
  2. Популярними народними засобами боротьби з запахами є оцет і нашатирний спирт. Оцет розбавляється водою у співвідношенні 1:1 і цією сумішшю протираємо всі поверхні холодильника. Даємо повністю висохнути. Також використовуємо і нашатирний спирт. Потім холодильник потрібно добре провітрити, залишивши відкритим на 2-3 години. Також можна скористатися кавовою гущиною – покласти в тарілочку на декілька днів на поличку.
  3. Особливу увагу слід приділити дверцятам холодильника. З часом ущільнювач може втрачати пружність та забруднитися. Обережно щіточкою та господарським милом почистьте ущільнювач.

Дотримання цих рекомендацій допоможе усунути неприємний запах та відновити свіжість усередині вашого холодильника.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?