Чому і що робити, якщо вікна почали пітніти? Експерти назвали варіанти, як запобігти цій неприємності

Вікна пітніють тому, що у кімнаті волого. Для усунення конденсату, спочатку необхідно перевірити роботу вентиляційної системи. Якщо тяги у шахті вентиляції недостатньо, треба створити штучну

Конденсація – крапельки вологи, які іноді з’являються на поверхні рамок та скла вікон.

Поява конденсату на внутрішній поверхні склопакета майже в 100% випадків пов’язана з дефектами у виробництві склопакета та його неправильною установкою. Тоді фірма, яка встановила вікна, має усунути цей дефект.

Якісні вікна і сухість в квартирі - вікна не потечуть
Скло на вікнах не змокріє, якщо кімнату провітрити

Причини появи конденсату:

  1. Неправильний монтаж віконної конструкції, коли вікно або встановлено надто близько до зовнішньої стіни, або знаходиться на одному рівні з теплоізоляцією.
  2. Висока вологість у приміщенні, особливо у невеликих кухнях, де активно використовується вода.
  3. Недостатня вентиляція у приміщенні.
  4. Використання занадто тонких склопакетів із низькою тепломіскістю.
  5. Нещільне прилягання стулок вікна до рами.

Зазвичай не вдається точно визначити причину конденсації вологи на внутрішніх поверхнях вікон. Однак існують способи, які допоможуть знайти джерело проблеми та вирішити її.

Способи визначення причин:

  1. Метод свічки: підносите запалену свічку до стику стулок та рами, а також до монтажних швів. Якщо полум’я починає сильно вагатися, це може вказувати на розгерметизацію монтажних швів або проблему примикання стулок.
  2. Використання вентилятора: поставте увімкнений вентилятор на підвіконня. Якщо це викликає велику кількість конденсату і навіть утворення калюж на підвіконні, це може вказувати на те, що склопакет неякісний.
  3. Поліпшення мікроклімату в будинку: застосування припливно-витяжної вентиляції, провітрювання та герметизацію швів. Як тільки основна причина конденсації зникне, конденсат перестане утворюватись.

Для запобігання появі конденсації:

  1. Вибирайте перевірену компанію для встановлення вікон, щоб переконатися у правильному монтажі та уникнути потенційних проблем.
  2. Зверніть увагу на умови всередині приміщення: підтримуйте нормальний рівень вологості, провітрюйте приміщення, та по можливості встановіть активну припливно-витяжну вентиляцію.
  3. Намагайтеся не захаращувати підвіконня квітами, місткостями з рідиною, акваріумами або зволожувачами повітря, оскільки це збільшує вологість у приміщенні.
  4. У морози можна діяти так: зачиніть двері та відкрийте всі вікна навстіж на 5 хвилин. За цей час велика кількість вологи вийде назовні. Після закриття вікон та відкриття дверей температура у приміщенні швидко повернеться до нормальних значень.

Ще можна скористатися додатково звичайною кухонною сіллю. Насипте в тарілку, встановіть на проблемному підвіконні. Сіль вбере вологу, тому періодично міняйте її на суху.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.