Лише один засіб прибере нагар та жир з пательні без зусиль: Буде, як нова копійка – і зовсім недорого

Під час приготування їжі на пательні завжди залишається жир, який згодом перетворюється на нагар. Але не поспішайте викидати такий посуд, бо є один недорогий засіб проти нагару. Розповідаємо, який

Під час приготування їжі на пательні завжди залишається жир, який потім в’їдається в її поверхню та нашаровується. Відмити його доволі непросто але – можливо. Спосіб очистки обирають в залежності від матеріалу, з якого зроблена пательня.

Чавунні пательні доволі легко очистити від нагару за допомогою жорстких губок с абразивними частинками. А ось пательні з алюмінію або ж з антипригарним покриттям такими засобами краще не мити — бо вони подряпають та зіпсують поверхню. Хімія для них теж не підійде. Але вихід все ж є. Нагар прибирають за допомогою мильного розчину.

Як відчистити пательню від нагару за допомогою копійчаного засобу
Як відчистити пательню від нагару за допомогою копійчаного засобу

Приготувати цей засіб легко. Треба взяти чверть шматка мила, та натерти його на тертці. Далі до нього додають 10 грамів солі та гірчичного порошку, а також — 2 столових ложки нашатирного спирту. З цих компонентів готують суміш, ретельно розмішуючи їх одне з одним. Коли вона стане однорідною — її наносять на поверхню пательні та залишають на 30 хвилин.
Замість мила можна зробити суміш з картопляного крохмалю. Його розводять у кількості 100 грамів на 2 літри води, потім — виливають суміш в таз і занурюють в нього пательню. Після цього її кип’ятять на протязі 20 хвилин, а залишки кіптяви прибирають вологою губкою.

Нагар з пательні зникне без сліду, якщо ви скористаєтесь цим засобом
Нагар з пательні зникне без сліду, якщо ви скористаєтесь цим засобом

Що робити, якщо вищезазначеними методами прибрати нагар не вийшло? Тоді на допомогу прийде той самий, самий небезпечний та копійчаний засіб. І це — перекис водню. Він продається в кожній аптеці і абсолютно безпечний як для алюмінієвих пателень, та і для посуду з антипригарним покриттям. Але якщо треба очищати тефлонове покриття — краще наносити перекис водню лише на зовнішні стінки пательні.

Як очистити нагар з пательні
Як очистити нагар з пательні

З перекису водню та соди роблять очищаючу суміш. Її наносять на розігріту пательню та залишають на 10-15 хвилин. Потім рештки суміші видаляють губкою або м’якою щіткою. Далі – ретельно промивають посуд під проточною водою. При необхідності процедуру повторюють.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.