4 + одна хитрість шеф-кухаря, завдяки яким смажена картопля буде хрумкою і зі смачною скоринкою

Смажена картопля — це дуже смачна та поживна страва, яка не завжди виходить такою хрумкою, як хотілося б. Що треба зробити, щоб засмажити бараболю до золотистої скоринки? Читайте далі.

Справжня смажена картопля має хрумку скоринку. Але приготувати її саме в такому вигляді вдається не кожному. Що треба робити, аби вона й насправді вийшла хрумкою та із золотою скоринкою?

Скоринка буде хрумкою, якщо правильно жарити картоплю
Скоринка буде хрумкою, якщо правильно жарити картоплю

Зараз існує дуже багато сучасних технологій, завдяки яким смажена картопелька готується з мінімальною кількістю олії та калорійністю. Але навіть іноваційна техніка не допомагає зробити скоринку картоплі хрусткою та золотистою.

Існує рецепт, завдяки якому ви зможете приготувати смажену та хрустку картоплю навіть в домашній умовах. Ним поділилась британська письменниця та авторка бестселерів про їжу Мері Беррі. За її словами – шеф-кухарі в ресторанах користуються декількома хитрощами, щоб отримати дійсно смачненьку та хрустку картопельку, добре засмажену на сковороді. Вони наведені нижче.

  1. Перед розміщенням картоплі в духовці треба переконатися в тому, що духовка насправді достатньо гаряча. Її розігрівають до температури у 220-230 ºC. Саме в такий спосіб вдасться отримати хрумку зовні, та м’яку в середині картоплю.
  2. Для приготування хрумкої смаженої картоплі потрібна правильна олія, яка добре витримує високі температури. Для такої страви найкраще підходять рослинні олії (наприклад, соняшникова) — або ж качиний жир.
  3. Пательню із олією добре розігрівають. Перед тим, як викласти туди картоплю, її на декілька хвилин ставлять у розігріту духовку. Це буде гарантією того, що страва почне готуватись відразу після розміщення в духовці.
  4. Картоплю, порізану кружалками або ж соломкою — викладають на пательню із олією. Важливо, щоб її було не дуже багато, тому що тоді страва буде не смажитись, а варитися у маслі. Щоб не витрачати забагато часу – можна взяти відразу широку пательню і викласти на неї порізану картопельку одним шаром.
  5. Коли картопля трохи обсмажиться — її слід перевернути та додати ще трохи олії. Це треба робити десь всередині готовності страви. Завдяки цьому картопля зарум’яниться рівномірно з усіх боків. В самому кінці її можна полити однією ложкою олії, яка придасть картоплі додатковий аромат.
Смажена картопля буде хрумкою, якщо готувати її в добре розігрітій духовці
Смажена картопля буде хрумкою, якщо готувати її в добре розігрітій духовці

Якщо ви дотримаєтесь усіх цих порад – то зможете поласувати ідеально хрусткою смаженою картоплею. Вона буде м’якою всередині та золотенькою і хрусткою зовні. Справжня смакота і добрий гарнір до квашеної капусточки, оселедця, маринованих огірочків або ж морквяного салату. Спробуйте и смачного вам!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?