Вода з лимоном приносить користь, але не для всіх. Кому краще не вживати цей напій: поради від дієтолога

Вода з лимоном приносить користь — але тільки людям з добрим здоров'ям. Як її правильно пити — щоб для свого організму біди не наробити? Читайте поради дієтолога в нашій публікації

Вода з лимоном — корисний напій, але тільки за умови, якщо людина має гарне здоров’я. Дієтологи наголошують, що його можна пити практично щодня, але зловживати водою із соком лимону все ж не варто. Справа в тому, що кислота, яка міститься в цитрусовому фрукті — може руйнувати емаль зубів та підвищувати їх чутливість. Через високу кислотність такої води емаль на зубах швидко стирається і в результаті цього зуби починають реагувати на температуру їжі, її солоність та інші фактори. Під час вживання їжі у людини можуть виникати неприємні відчуття.

Вода з лімоном корисна, але не для всіх
Вода з лімоном корисна, але не для всіх

Дієтолог Ейпріл Уайлс каже, що випивати один чи два стакани води з лимоном протягом дня – це норма, яка точно не принесе шкоди вашому здоров’ю. Але існують деякі нюанси. Наприклад, якщо людина страждає від подразнення шлунку або виразкової хвороби, має проблеми з кишечником — то їй краще відмовитись від напою з додаванням лимонного соку. Експерт попереджує, що кисла вода може спровокувати загострення симптомів виразкової хвороби.

Вода з лимоном - джерело вітаміну С
Вода з лимоном – джерело вітаміну С

Інший дієтолог на ім’я Емілі Тілс звертає увагу на те, що лимон та його сік — це прекрасне джерело вітаміну С, який особливо потрібен нашому організму у періоди зимових простуд та грипу. Вона також підкреслює, що саме завдяки лимону вода насичується корисними мінеральними речовинами, що завжди необхідні організму людини.

Вода з лимоном добре зміцнить ваш імунітет
Вода з лимоном добре зміцнить ваш імунітет

Таким чином — склянка води з лимонним соком вранці принесе вам лише користь. Єдина заборона на вживання такого напою стосується тих людей, які страждають на виразкову хворобу шлунку, мають синдром подразненого кишечнику або інші проблеми с травним апаратом, які можуть загостритись під впливом занадто кислої рідини із соком лимону.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?