Це скарб: 5 + один спосіб використання бананової шкірки, про які варто дізнатись прямо зараз

Шкірка з бананів не містить в собі нітратів. Чому ж її так безжально викидають у смітник? Ця частина тропічного фрукту може бути корисною. Знайомтесь з порадами по її використанню в домашніх умовах

Шкірка з бананів містить у собі дуже багато корисних речовин. Тому — не поспішайте викидати її у смітник. Їй завжди можна знайти застосування в побуті. До уваги читачів — відразу 6 варіантів того, як можна використати цю “деталь” від солоденького банану.

Косметична маска

Бананова шкірка: використання в косметології
Бананова шкірка: використання в косметології

В світі краси банани часто використовують для створення масок на обличчя. Найпростіший спосіб зробити бананову маску — це розім’яти його та нанести безпосередньо на шкіру. Але замість м’якоті можна використати і шкірку.

Інший розповсюджений рецепт складається з декількох інгредієнтів:

  • чверть стакану натурального йогурту;
  • 2 столових ложки меду;
  • банан або шкірка з нього, перетерті у пюре.

Всі компоненти ретельно перемішуються, а потім — наносяться на шкіру обличчя на 10-15 хвилин. Рештки засобу змивають теплою водою.

Проти бородавок

Шкірка з банану допоможе при бородавках
Шкірка з банану допоможе при бородавках

Бородавки на тілі — косметологічна проблема, яку можна вирішити за допомогою шкірки від банану. Шкірка не містить в собі ніяких токсичних та жорстких речовин, тому усілякі ризики при натиранні нею бородавки будуть відсутніми.

Насправді, ніяких наукових доказів того, що бананова шкірка допомагає видалити бородавки — не існує. Однак, в домашніх умовах практика використання бананів проти бородавок доволі розповсюджена. Спробуйте і ви позбавитись від бородавки за допомогою шкірки від банану. Пишіть в коментарях, чи допоміг цей спосіб саме вам?

Лікування комариних укусів

Банани містять в собі дуже багато калію, завдяки чому можуть знімати свербіж та сильні набряки, які з’являються після укусу комарів. Тому наступного разу, коли вас вкусить настирливий комар – нанесіть на місце укусу бананову шкірку. Але перед цим розітріть її так, щоб вийшла однорідна маса. У складі шкірки містяться натуральні антигістамінні речовини, які здатні заспокоїти свербіж, що виникає через слину, залишену кусючою комахою під вашою шкірою.

Для чистки столового срібла

Бананова шкірка гарно почистить столове срібло
Бананова шкірка гарно почистить столове срібло

Шкірка з бананів добре відполірує вироби зі срібла. З неї готують спеціальну суміш, змішуючи подрібнену шкірку разом із водою, щоб вийшла однорідна маса у вигляді пасти. Цю пасту наносять на щільну тканину і натирають нею столове срібло. Після цього його добре вимивають у теплій воді.

Срібний посуд після такої чистки буде виглядати, як новенький.

Видалення скалок

Шкірка з банану допоможе видалити скалки
Шкірка з банану допоможе видалити скалки

Пам’ятаєте, що бананова шкірка наробила у фільмі “Діамантова рука”? Через неї головний герой зламав собі руку. Але в реальному житті ця ж сама шкірка може навпаки — прийти на допомогу. Наприклад, якщо вам треба видалити з-під шкіри скалки — можете скористатись саме нею.

В залежності від того, наскільки глибоко розташована скалка — її можна видалити абсолютно безболісно або ж з досить неприємними відчуттями. Якщо скалка засіла дуже глибоко – треба прикласти до болючого місця бананову шкірку на декілька годин зовнішньою стороною. Цю процедуру краще робити на ніч. Вже вранці витягнути скалку буде набагато легше.

Відбілювання зубів

Шкірка з банану підійде для відбілювання зубів
Шкірка з банану підійде для відбілювання зубів

Якщо ви полюбляєте пити чорний чай або кофе — то через деякий час можете помітити, що зубна емаль потемнішала. Відмовлятись через це від улюблених напоїв не варто. Адже існує багато засобів для відбілювання емалі зубів. Наприклад — можна звернутись до стоматологічного кабінету або ж повернути собі білосніжну усмішку за допомогою… бананової шкірки.

Перш ніж витрачатись на процедуру відбілювання зубів — можна спробувати інший засіб, а саме — протирати поверхню зубів банановою шкіркою 2 рази на день, перед їх чищенням зубною пастою. Ефект вас приємно здивує.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.