Як та де зберігати буряк в квартирі, щоб він долежав до весни? Корисні поради від досвідчених дачників

Зберігання буряків взимку в умовах звичайної квартири — цілком можливе. Які місця найбільш придатні до цього та як правильно підготувати овоч до тривалого зберігання? Читайте про це в матеріалі

В кожного досвідченого дачника є свої перевірені секрети та методи для довгого зберігання врожаю, що був зібраний з городу восени. Візьміть до уваги прості правила по зберіганню буряків у квартирі, які не дозволять йому зіпсуватись протягом довгого часу.

Буряк добре зберігається в квартирі
Буряк добре зберігається в квартирі

По-перше, буряки перед вкладанням на зберігання правильно готують до нього за наступною схемою.

  1.  Кожен овоч очищають від землі.
  2.  Проводять сортування коренеплодів, що мають пошкодження або занадто м’які для тривалого зберігання.
  3.  З кожного бурячку зрізують бадилля, залишаючи біля основи не більше одного сантиметру.
  4.  Далі буряки складають одним шаром на відкритому повітрі, вибравши для цього сонячне місце. Коренеплоди повинні добре просушитися. Також можна скласти бурячки в теплому та сухому приміщенні.
  5.  Іноді буряки перед вкладанням на тривале зберігання обробляють слабким розчином солі. Вона в подальшому вбереже їх від псування шкідниками.

Якщо ви мешкаєте в квартирі, та не маєте власного погреба чи льоху — не поспішайте засмучуватись. Адже цей солоденький коренеплод добре зберігається навіть в квартирних умовах. Головне — правильно підібрати для нього місце.

Балкон

Багато хто з власників квартир використовує для зберігання овочів та коренеплодів утеплений балкон. Щоб врожай зберігся якомога довше — бурячки розкладають у пластикові або ж дерев’яні ящики. Але перед цим тару заповнюють тирсою, піском або сіллю. Під час зимових холодів важливо контролювати рівень температури повітря на балконі. Стовпчик термометру не повинен опускатися нижче нуля градусів.

Холодильник

Холодильник - надійне містечко для зберігання буряку
Холодильник – надійне містечко для зберігання буряку

Ще одне затишне містечко для зберігання буряків — це холодильник. Перш, ніж покласти їх туди — кожен коренеплод огортають фольгою або ж папером. Завдяки цьому бурячок зможе залишатися свіженьким протягом 1-1,5 місяців.

Комора, шафа, підсобне приміщення

Буряки довго зберігаються в підсобних приміщеннях та шафах. Тому в квартирі їх можна покласти у комору. Головне — забезпечити овочу постійний приплив повітря та розміщувати коробки з буряком подалі від систем опалення і занадто яскравого світла (щоб овоч не став проростати взимку).

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?