Холодної днини зігріваємося чайком, та незвичайним: заварку нарізаємо прямо на підвіконні з м’яти та імбиру

Віднині запаси чаю можна виростити прямо на підвіконні. Висадивши у звичайні горщики для квітів м'яту чи корінь імбиру, отримаєте завжди свіжу й запашну сировину для гарячого напою.

М’ята

На підвіконні дуже просто виростити м’яту. Ця рослина доволі невибаглива, тож ростиме навіть у людей без досвіду квітникарства. Достатньо маленької зеленої гілочки, щоб розвести цілу чайну плантацію в одному горщику.

Чай на підвіконні: імбир, м’ята

Поставте гілочку у склянку з відстояною водою. За кілька днів листочки опадуть, натомість з’явиться невеликий корінець. Його й потрібно занурити в землю у вазоні. М’ята зростатиме в будь-якому ґрунті, але краще змішати торф, перегній та пісок.

Одна гілочка дуже швидко випустить купу інших. Тож сміливо зможете просто заливати свіжі зелені листочки окропом або додавати їх у звичайну заварку для підсилення аромату. Тільки не забувайте поливати рослину двічі на тиждень.

Імбир

Чаювати можна не лише з коренем імбиру, але й зі свіжими листочками рослини. Тож обов’язково придбайте невеличкий шматочок кореня у магазині. Оберіть для нього широкий та плаский горщик, оскільки ця рослина росте вшир, а не вглиб.

Чай на підвіконні: імбир, м’ята

Місце зрізу перед посадкою змастіть товченим вугіллям. Викладіть у вазон шар ґрунту, потім пісок. Викладіть корінець, присипте землею на 5-7 см. Щедро полийте водою кімнатної температури.

До появи перших росточків, поливайте саджанець через день. Вони мають з’явитися за кілька тижнів. Бажано, щоб горщик стояв на південному підвіконні. Коли з’являться паростки, поливи робіть рідше, а землю регулярно розпушуйте, але неглибоко, щоб не пошкодити корінь.

Улітку не лише поливайте, а й обприскуйте листочки двічі на день – уранці та ввечері. Можна винести вазон на подвір’я чи балкон або взагалі пересадити в землю, допоки тепло. На початку вересня повернете назад на підвіконня.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.