Один факт про щавель, який вас точно здивує: навіщо його висаджують поряд із кущами малини?

Щавель — корисна культура, яка добре впливає на самопочуття. Використовують щавель не тільки в кулінарії, а й в городних справах. Наприклад, висаджують поряд із кущами малини. Навіщо – розповідаємо

Щавель серед городників вважається агресивною культурою. І справа тут не тільки в тому, що рослина має дуже кислий присмак. Він добре розростається самотужки, може розповсюджуватись на великі відстані за рахунок кореневищ або ж насіння. Вітер чи птахи розносять насіння щавлю по великій площі, завдяки чому рослина дуже швидко розповсюджується і вкорінюється на нових місцях.

Щавель та малина ростуть по сусідству
Щавель та малина ростуть по сусідству

Саме ця властивість щавлю грає на руку городникам. Вони використовують цю рослину задля того, щоб зупинити… розростання малинових кущів. Як-то кажуть — клин клином вибивають.
Малина доволі популярна рослина, яку вирощують на присадибних ділянках у багатьох куточках України. Вона дає гарні врожаї, але й має один суттєвий мінус — сильно розростається. Через це городникам доводиться щороку проріджувати малинові хащі і викорчовувати поросль.

Рядки щавлю біля малини: навіщо дачники їх там розміщують
Рядки щавлю біля малини: навіщо дачники їх там розміщують

Деякі з власників ділянок, на яких росте малина — використовують механічні методи стримування порослі. Тобто — кожної осені викорчовують поросль разом із корінням. Це доволі складне та довге заняття. До того ж, і сенсу в нього небагато, бо наступного року малину знов розростається і займає вільні території на городі.
Кращий варіант — зробити біля рядочків з малиною грядки зі щавлем. Він буде стримувати малину від розповсюдження. Щоб досягнути бажаного результату — грядку зі щавлем роблять у ширину не менше, ніж 50 см.

Один факт про щавель, який вас точно здивує
Один факт про щавель, який вас точно здивує

Звичайно, щавель теж буде розростатися. Але в нього кореневище набагато тонше, аніж у малини. Тому виривати цю рослину їз землі буде набагато легше.

Якщо ж ви вже втомились від експериментів та бажаєте знайти більш надійний спосіб для стримування кущів малини – краще вкопайте вздовж кромки з малиновими посадками шматки шиферу на глибину не менш ніж 50 см. Вони будуть самою надійною перепоною для неслухняних паростків малини.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.