Ви використовували кондиціонер для білизни неправильно: деякі тканини цей засіб може зіпсувати остаточно

Можна прати білизну й без кондиціонера. Та якщо застосувати додатково цей засіб, речі стануть м'якішими, будуть приємно пахнути, а колір не потьмяніє. Натомість не всі речі можна прати таким чином.

Далеко не всі господині знають, як користуватися кондиціонером. Його слід брати рівно стільки, скільки треба за інструкцією. Якщо наллєте менше засобу, не досягнете бажаного ефекту, якщо більше – можете зіпсувати структуру волокон тканини.

Кондиціонер заливається у відділення, на якому намальована квіточка. Наливати в інші місця, а тим паче в барабан, не рекомендується. Для цього призначаються спеціальні кульки чи серветки.

Правила застосування кондиціонера для білизни під час прання

Перед тим, як застосовувати кондиціонер, його слід розвести водою. Концентрація засобу дуже важлива для отримання потрібного ефекту. Кількість має відповідати інструкції. Зазвичай це близько 50 мл, тобто два ковпачки.

Це якщо ви завантажили барабан на повну котушку. Якщо ж білизни половина, то й засобу застосовуйте менше.

Коли слід відмовитися від кондиціонера

Існують тканини, під час прання яких краще не користуватися кондиціонером, щоб не дістати із пральної машини замість пухнастих речей якийсь непотріб.

Махрові речі

Від застосування кондиціонера така білизна стане важкою та жорсткою. Звісно, махрові халати й простирадла будуть мати приємний аромат, а от зовнішній вигляд постраждає обов’язково.

Натуральна тканина

Правила застосування кондиціонера для білизни під час прання

Бавовна та льон не потребують кондиціонера. Олія, присутня в засобі, забивається у волокна, роблячи одяг більш жорстким та прибравши пухнастість.

Синтетичні вироби

Поліестер, акрил, нейлон не бажано піддавати дії кондиціонера. Синтетика й так не є м’якою, а речовини у складі засобу здатні зіпсувати тканину.

Шовкові речі

Такий делікатний одяг хімія лише зіпсує, тож не доливайте кондиціонер у такому випадку.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.