Один факт про приготування м’ясних напівфабрикатів і котлет: як їх смажити, щоб вони не розвалювались?

Заморожені напівфабрикати завжди стають у нагоді, коли часу готувати щось смачненьке зовсім немає. Як смажити заморожені котлети, щоб вони не розвалювались і вийшли соковитими? Корисна порада

Багато хто з українців хоча б раз куштував заморожені напівфабрикати. Коштують вони недорого, готуються легко та швидко. Ця їжа стає у нагоді всім, хто не має забагато вільного часу. Але іноді процес приготування напівфабрикатів перетворюється на суцільне розчарування, адже страва виходить зовсім не такою смачною, як очікувалося. Часто заморожені котлети взагалі розвалюються при обсмажені на пательні. Чому таке відбувається та яка помилка господинь призводить до такої проблеми?

Один секрет приготування смачних котлет напівфабрикатів
Один секрет приготування смачних котлет напівфабрикатів

Головна помилка багатьох господинь при приготуванні м’ясних напівфабрикатів — їх розморожування перед тим, як покласти на пательню з гарячою рослинною олією.

Розморожувати такі страви перед приготуванням не можна.

Щоб заморожені котлетки не розвалилися на пательні і не прилипли до неї — скористайтесь декількома простими кроками.

  1. Налийте рослинну олію у глибоку пательню та добре її нагрійте на великому вогні. Потім вогонь слід зменшити до середнього.
  2. Якщо поверхня котлет вкрита великою кількістю інею — його перед об смаженням слід обережно зняти ножем, щоб не пошкодити паніровку.
  3. Котлети викладіть на розігріту пательню і зверху закрийте кришкою. Якщо вони засмажуються занадто швидко — вогонь під пательнею необхідно зменшити, до мінімуму.
  4. Через 5-7 хвилин кришку можна зняти і обережно перегорнути котлети лопаткою. Далі – знов накрити пательню кришкою та обжарювати напівфабрикати.
  5. Котлети можна перегортати ще декілька разів — через кожні 2-3 хвилини. Такий спосіб дозволить їм обсмажитися рівномірно.
  6. В середньому на обсмаження заморожених котлет до повної готовності потрібно десь 15-20 хвилин і 4 етапи перевертання.
Як обсмажити котлети напівфабрикати, щоб вони не розвалилися
Як обсмажити котлети напівфабрикати, щоб вони не розвалилися

Кришку з пательні можна зняти тільки наприкінці — коли котлети будуть майже готовими.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?