Це просто вау: Олександр Авраменко розказав, що означає слово “жижки” в українській мові

Витрачай час із користю. Щоб прочитати цей матеріал, тобі потрібно не більше однієї хвилини, а ти дізнаєшся нове слово, яке зможеш використовувати в щоденній мові. "Жижки" - що це?

Олександр Авраменко, автор сучасних книг про українську мову, говорить: “Жижки трусяться”. Що означає ця фраза?

Слово “жижки” – підколінні сухожилки, частина тіла людини, а таке красиве слово. Цікаво, що можна вживати тільки в множині. Жижка труситься – так не говорять, зверни на це увагу, як говорять Авраменко.

В якому контексті говорять цей прекрасний фразеологізм? Цікаво, що є два популярних значення. Тож, від чого можуть труситися підколінні сухожилки?

Значення №1 в українській фразі “Жижки трусяться”:

Так чогось хочеться, аж жижки трусяться. В форматі “дуже хочеться”, велика жага. Хочеться побачити Україну вільною, аж жижки трусяться. Хочеться покупатися в Криму, аж жижки трусяться.

Значення №2 в українській фразі “Жижки трусяться”:

А ще цією фразою можна розказати про свій страх. Не звичайний страх, а жахливий. Наприклад, в такому контексті: “Коли я побачила цей фільм, було так лячно, жижки затрусилися”. Мені ніколи не дзвонять вночі, нещодавно трапилося, аж жижки затрусилися.

Тепер ви знаєте нове прекрасне українське слово та хороший фразеологізм. Давайте разом вивчати мову рідної країни. Дякуємо вчителю Олександру Авраменко за влучні поради. Хочеться сказати лиш одне:

Нехай у наших українців жижки трусяться від щасливого передчуття.

Ось які вони жижки:

Що таке жижки: український словник
Що таке жижки: український словник

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.