6 + одна порада для тих, хто хоче виростити пишний та ароматний кріп на підвіконні до Нового року

Запашний, соковитий та приємний на смак кріп смакує з будь-якою стравою. Однак взимку його вартість в магазинах занадто велика. Тому зараз час подумати про вирощування зелені до новорічних свят вдома

Соковитий і запашний кріп — гарне доповнення до різноманітних страв, а ще — ефектна прикраса до святкового столу. Єдиний мінус — взимку цей різновид зелені коштує досить дорого. Вартість зимового кропу не кожному по кишені – тому багато хто з українців шукає спосіб самостійно виростити пучечок-другий запашної зелені до новорічних свят.

Кріп можна виростити і на підвіконні
Кріп можна виростити і на підвіконні

Якщо ви хочете отримати рослину до 31 грудня — сіяти насіннячко кропу необхідно вже зараз, у листопаді. Ось 7 порад — як зробити це правильно.

  1.  Обирайте для посіву ранні сорти кропу, що мають пишну зелень.
  2.  Перед розкладанням у землю зернятка кропу замочіть у воді, перекисі водню або ж горілці. Завдяки цій процедурі розчинюється масляна оболонка насіння і воно дає сходи набагато раніше.
  3.  Для вирощування кропу підберіть глибоку ємність. В ній обов’язково повинні бути отвори для відводу води під час поливу (дренаж).
  4.  Для пророщування кропу в домашніх умовах використовуйте звичайну землю з городу. Змішайте її з перегноєм. В якості альтернативи можете використати покупний грунт з магазину, додавши до нього невелику кількість курячого посліду
  5.  Розкладіть підготовану землю по ємностям, які ви обрали для вирощування кропу. Зверніть увагу, що грунт повинен бути вологим. Далі — розподіліть насіння кропу по його поверхні і вкрийте зверху шаром землі товщиною 1-2 см.
  6.  Накрийте ємність з майбутньою зеленню кропу плівкою і відправте у тепле місце.
  7.  Коли з’являться перші сходи —приберіть плівку з ємності, та забезпечте майбутній зелені необхідний рівень денного освітлення.
Кріп в домашніх умовах до Нового року
Кріп в домашніх умовах до Нового року

За необхідності — підсвічуйте ємності з кропом фітолампою.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?