Один факт про те, куди дівається жир, коли людина худне: він точно змусить вас зайнятись спортом

Багато хто вважає, що жир при схудненні згоряє, перетворюється в енергію або виводиться разом із потом через шкіру. Це — міф. Читайте у наступному матеріалі — куди дівається 84% жиру після схуднення?

Поширена думка про те, що жир під час схуднення згоряє – виявилася звичайнісінькою вигадкою. Вчені з’ясували, що насправді в організмі людини під час схуднення відбуваються дуже складні біохімічні процеси, які перетворюють накопичений жир на вуглекислий газ. І потім він через легені виводиться у оточуюче середовище. Тобто, можна сміливо сказати про те, що ми не скидаємо зайву вагу, а видихаємо її.

Жир під час схуднення перетворюється на вуглекислий газ
Жир під час схуднення перетворюється на вуглекислий газ

Дослідження, яке було опубліковане в журналі British Medical Journal, продемонструвало приголомшуючі результати. Згідно з ними — 10 кг жиру з людського тіла перетворюються при схудненні на… 8.4 кг вуглекислого газу. Решта, яка дорівнює 1.6 кг — це вода, що виходить із тіла разом із сльозами, потом, сечею і іншими рідинами.

Вуглекислий газ потрапляє назовні через легені під час видиху. Тепер ви розумієте, чому зайві кілограми зникають швидше, якщо регулярно займатися спортом, бігати, присідати та давати своєму організму кардіонавантаження? Під час виконання вправ ритм дихання стає частішим, збільшується кількість кислороду, що потрапляє в легені, відповідно до цього — кількість вуглекислого газу теж стає більшою.

Жир сгоряє краще за все під час кардіотренувань і бігу
Жир сгоряє краще за все під час кардіотренувань і бігу

Згідно з підрахунками науковців — 84% молекул зайвого жиру людина видихає через легені, і лише 16% з них виводяться разом із різноманітними рідинами. Однак це не означає, що для схуднення треба тільки багато та часто дихати. Вчені наголошують, що біохімічні процеси, пов’язані із розщепленням жирових клітин — запускаються в організмі лише під час фізичних навантажень. Тому без занять спортом якісного схуднення точно не вийде.

Дослідники пишуть, що для позбавлення від 10 кг зайвої ваги потрібно видихнути в оточуючу середу 29 кг вуглекислого газу, що дорівнює 94 тисячам калорій.

Нові статті

Схожі статті

“Я не заробляв”: Тімур Мірошниченко зізнався, що раніше він жив за рахунок дружини, з якою у нього 4 дітей

Тімур Мірошниченко є успішним чоловіком, але щоб до цього прийти він мав певні складнощі: чому шоумен жив за рахунок своєї дружини Інни, з якою понад 6 років разом.

Величезна тераса, басейн та дизайнерський інтерʼєр: Лілія Ребрик показала, як виглядає її розкішний маєток

Незважаючи на власну квартиру в Києві, телеведуча Лілія Ребрик надає перевагу заміському будинку: як виглядає двоповерховий маєток із величезною територією?

Українська Леді Гага “ризикує” стати тещею: донька Камалії Мірабелла вже має залицяльника – хто він (ФОТО)

Співачка Камалія знов поїхала на зустріч із доньками-двійнятами. 10-річні Мірабелла та Арабелла зраділи смаколикам від мами. Згодом зʼясувалось, що в однієї із сестер… зʼявився залицяльник. Хто це?

Прожили разом понад 10 років, а діточок не народили: історія кохання і невдалого материнства Руслани Писанки

Були щасливими у шлюбі, але все пішло не так, як вони собі планували: Ігор Ісаков поділився спогадами про знайомство та подружнє життя з Русланою Писанкою, якої не стало.