Один факт від дієтологів, який розповість, чому багато яєць вживати не можна і чим це може обернутися

Білкова дієта з великою кількістю яєць у складі може бути дуже небезпечною для здоров'я. Такого висновку дійшли лікарі, дієтологи і дослідники. Чому не можна їсти забагато яєць? Деталі – далі

Курячі яйця завжди вважались одним із найбільш корисних продуктів харчування. Вони є природним джерелом білку, мікроелементів та вітамінів, і саме тому ідеально підходять для повсякденного вживання. Яєчний білок — це головний будівельний матеріал для тіла людини. Але є один нюанс, на який звертають увагу лікарі та експерти-дієтологи. Він полягає в тому, що велика кількість яєць скоріш шкідлива, аніж корисна для нашого організму. І хоча по своїй поживній цінності яєчка дуже схожі зі справжнім курячим м’ясом — їх вживання необхідно обмежувати 1-2 штуками на день. Адже окрім білка в яєчку є ще й жирний жовток, що містить в собі багато холестерину.

 

Смажені яйця на пательні
Смажені яйця на пательні

Лікарі і дієтологи детально дослідили дієту, що заснована на вживанні великої кількості варених курячих яєчок. Результати дослідження – невтішні. Раціон, що складається переважно з білку — може нанести велику шкоду здоров’ю людини.

Дієтолог Ерін Палінскі-Уейд розповіла, що вилучення вуглеводної їжі з раціону зазвичай допомагає схуднути, але в той же час — наносить велику шкоду організму людини. За словами експерта з дієтичного харчування – білкова дієта позбавляє організм важливих поживних речовин.

Яєчний жовток містить багато холестерину
Яєчний жовток містить багато холестерину

Крім того, яйця — це не тільки джерело корисного білку, а й не дуже корисного холестерину та насичених жирів. У великій кількості такі речовини дуже шкідливі. Саме через це їсти забагато яєць не можна. До того ж, варені яйця в непомірних дозах підвищують ризики виникнення проблем у роботі серця. Наприклад, журнал Canadian Journal of Cardiology опублікував результати дослідження, які говорять про те, що люди, які заради дієт та схуднення вилучають зі свого раціону вуглеводи — частіше страждають від захворювань серця і судин.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?