Один факт від дієтологів, який розповість, чому багато яєць вживати не можна і чим це може обернутися

Білкова дієта з великою кількістю яєць у складі може бути дуже небезпечною для здоров'я. Такого висновку дійшли лікарі, дієтологи і дослідники. Чому не можна їсти забагато яєць? Деталі – далі

Курячі яйця завжди вважались одним із найбільш корисних продуктів харчування. Вони є природним джерелом білку, мікроелементів та вітамінів, і саме тому ідеально підходять для повсякденного вживання. Яєчний білок — це головний будівельний матеріал для тіла людини. Але є один нюанс, на який звертають увагу лікарі та експерти-дієтологи. Він полягає в тому, що велика кількість яєць скоріш шкідлива, аніж корисна для нашого організму. І хоча по своїй поживній цінності яєчка дуже схожі зі справжнім курячим м’ясом — їх вживання необхідно обмежувати 1-2 штуками на день. Адже окрім білка в яєчку є ще й жирний жовток, що містить в собі багато холестерину.

 

Смажені яйця на пательні
Смажені яйця на пательні

Лікарі і дієтологи детально дослідили дієту, що заснована на вживанні великої кількості варених курячих яєчок. Результати дослідження – невтішні. Раціон, що складається переважно з білку — може нанести велику шкоду здоров’ю людини.

Дієтолог Ерін Палінскі-Уейд розповіла, що вилучення вуглеводної їжі з раціону зазвичай допомагає схуднути, але в той же час — наносить велику шкоду організму людини. За словами експерта з дієтичного харчування – білкова дієта позбавляє організм важливих поживних речовин.

Яєчний жовток містить багато холестерину
Яєчний жовток містить багато холестерину

Крім того, яйця — це не тільки джерело корисного білку, а й не дуже корисного холестерину та насичених жирів. У великій кількості такі речовини дуже шкідливі. Саме через це їсти забагато яєць не можна. До того ж, варені яйця в непомірних дозах підвищують ризики виникнення проблем у роботі серця. Наприклад, журнал Canadian Journal of Cardiology опублікував результати дослідження, які говорять про те, що люди, які заради дієт та схуднення вилучають зі свого раціону вуглеводи — частіше страждають від захворювань серця і судин.

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".