Поради по догляду за замшевим взуттям, завдяки яким одна пара служитиме роками та виглядатиме як нова

Взуття із замші виглядає ефектно та є дуже універсальним, проте багато хто відмовляється купувати його через складний догляд. У цій статті ми змінимо вашу думку.

Замшеве взуття буде ідеальним доповненням вашого образу. Воно пасує як до суконь і спідниць, так і до повсякденних джинсів. Але для цього взуття має бути ідеально чистим, як нове.

Якого догляду потребує замшеве взуття?

Спочатку розберемося, що це за матеріал. Замша – це шкіра з м’якою щетиною. Вона делікатна, легко вбирає вологу і забруднення. Ми розкажемо про методи, які не заберуть у вас багато часу і сил, і допоможуть підтримувати елегантне взуття в ідеальному стані.

  • Використовуйте лише м’які губки, тканинні ганчірки та неагресивні мийні засоби;
  • не лишайте замшеве взуття брудним надовго – постарайтесь очищати забруднення одразу;
  • ні в якому разі не періть замшеве взуття у пральній машині – цей матеріал не терпить вологи;
  • також не піддавайте його впливу високих температур, тому якщо і намочили замшеві чобітки – утрамбуйте в них сухі газети та залиште висихати за кімнатної температури на ніч;
  • після висихання прочешіть ворс замші м’якою щіткою, щоб надати йому правильного вигляду.
Експерти озповіли, як правильно доглядати за замшевим взуттям
Експерти озповіли, як правильно доглядати за замшевим взуттям

Домашні методи оновити вигляд замшевого взуття

  • Якщо ви помітили на замші жирні плями, протріть їх добре віджатою ганчіркою з розчином мийного засобу для посуду. Після цього простою вологою ганчіркою витріть мильну воду, поки взуття не стане знову чистим. Залиште висихати подалі від сонця і теплових приладів, потім розчешіть ворс і придайте йому однорідний вигляд.
  • Невеликі плями на замші можна чистити содою, розчиненою в молоці: нанесіть суміш на пляму та потріть м’якою щіткою, після чого залишки витріть змоченою в воді ганчіркою, висушіть та розчешіть ворс. Цим способом можна сміливо чистити навіть кольоровий замш.
  • Взимку великою проблемою є дорожня сіль. Плями від неї можна вивести, приклавши паперовий рушник та змочивши його водою: мокрий папір втримає вологу, поки вона притягуватиме до себе сіль. Почекайте повного висихання паперового рушника та насолоджуйтесь чистими чобітками.
  • Від пилу можна протерти взуття сухою м’якою щіткою або звичайною шкільною гумкою. Можете купити професійні замшеві чи нубукові гумки в магазині взуття.
  • З потертостями на делікатній замші краще не ризикувати: попросіть у взуттєвому магазині спеціальний засіб, його і використовуйте.
Експерти озповіли, як правильно доглядати за замшевим взуттям
Експерти озповіли, як правильно доглядати за замшевим взуттям

Як подовжити строк служби замшевого взуття?

Збільшити зносостійкість улюблених чобітків допоможе правильне зберігання. По закінченню сезону ретельно очистіть їх від бруду, плям, піску і пилу сухою м’якою щіткою чи засобами, переліченими раніше. Використовуйте спеціальні спреї для захисту замші. Зберігайте їх у коробках, а щоб улюблене взуття не втратило форму – утрамбуйте в нього газети.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?