Один простий спосіб, який дозволить вичавити лимонний сік без м’якоті і розрізання: вам знадобиться шпажка

Сік з лимону — чудова приправа до різноманітних салатів або страв з риби. Зазвичай, щоб отримати сік лимону – фрукт розрізають навпіл. Але є більш інноваційний метод. Знайомтесь із ним прямо зараз

Отримати зі свіжого лимончику сік, не розрізаючи фрукт ножем — простіше, аніж вам здається. В сучасному світі існує безліч різноманітних лайфхаків, які спрощують життя людини.

Як вичавити лимонний сік без розрізання
Як вичавити лимонний сік без розрізання

Наприклад, щоб отримати ідеально чистий сік лимону – без різних домішок, кісточок чи м’якоті — зовсім не обов’язково розрізати фрукт навпіл, а потім проціджувати отриману рідину через марлю або ж ситечко з маленькими дірочками. Є й інший спосіб — більш гуманний для лимону та простіший для вас. Він наведений нижче.

  1. Візьміть один цілий лимон.
  2. Трошечки покатайте його прямо в шкірці по стільниці, легко натискаючи на неї. Це допоможе розм’якшити м’якоть тропічного фрукті зсередини.
  3. Візьміть дерев’яну або ж металеву шпажку. За допомогою неї проткніть лимон у вертикальному напрямку — але зробіть це таким чином, щоб гострий кінчик шпажки не виліз із іншого боку лимону.
  4. Витягніть шпажку. Через сформований отвір вичавлюйте лимонний сік.

Отвір в лимонній шкірці буде дуже маленьким, оскільки діаметр у дерев’яної шпажки — невеличкий. Тож через нього м’якоть лимону навряд чи зможе попасти в ємність із соком. А кісточки — тим паче.

Де використовують лимонний сік?

Ароматний чай з лимоном
Ароматний чай з лимоном

Основна сфера використання лимонного соку — кулінарія. Цю запашну рідину, добуту з тропічного фрукту — додають до салатів, морепродуктів, безалкогольних коктейлів, холодних та гарячих напоїв. Класичний варіант такого напою – чай із присмаком лимону.

Також лимонний сік дуже смакує у складі різноманітних маринадів для риби, м’яса, птиці, морепродуктів. Лимонна кислота пом’якшує смак білкових страв, а ще — посилює їх смакові якості.

Маринад з соком лимону
Маринад з соком лимону

У складі десертів, солодощів та випічки те може бути присутній сік лимону. Популярні смаколики у вигляді мармеладу, желе, лимонних цукерок, цукатів або кексів полюбляють як діти, так і дорослі.

Сік лимону допомагає зберегти привабливий естетичний вигляд деяких продуктів харчування. Він перешкоджає потемнінню бананів, яблук та авокадо. Ці фрукти достатньо трохи збризнути лимонним соком — і вони залишаться в свіжому вигляді надовго.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?