3 + один лайфхак для зачіски, як з салону: перукарі точно не захочуть, щоб ви знали ці прості секрети

Красиву шовковисту шевелюру можна отримати не лише в руках майстра з салону краси, але і зробити власноруч у домашніх умовах. Дізнайся з нашої статті, як саме.

Ми дізналися про 4 лайфхаки стилістів, завдяки яким волосся після салонних процедур виглядає бездоганно. Найголовніше – їх легко використовувати у щоденному догляді, завдяки чому ваша зачіска завжди виглядатиме бездоганно, а стан волосся з часом буде лише покращуватись.

Які доглядові засоби обрати

Як виявилося, правильно обрані шампунь і кондиціонер – це вже чверть від успішної зачіски. Ви повинні точно визначити свій тип волосся і шкіри голови, і обирати кондиціонер для першого, а шампунь – для другого.

Нема сенсу мити жирну шкіру голови шампунем для сухої. Взагалі не варто наносити мийний засіб на всю довжину волосся – це його лише висушить.

З кондиціонером навпаки – наносити його на корені волосся нема необхідності, це лише погіршить стан шкіри голови, закупорить сальні залози та може викликати шелушіння.

Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби
Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби

Підтримка чистоти

Старайтеся мити голову по мірі забруднення: казочки про “переучування” волосся ніколи не працюють, ви лише будете псувати собі настрій неідеальною зачіскою.

Очевидно, що незручно мити голову щодня, тому завжди можна скористатися сухим шампунем. Засіб необхідно нанести розпилювачем на корені волосся, почекати пару хвилин і розчесати. Можна також здути залишки сухого шампуню феном на режимі холодного повітря.

Якщо ви хочете “відстрочити” миття голови протягом тижня, можете використовувати сухий шампунь після сушіння свіжовимитого волосся, а не коли воно вже жирне, і додавати щодня по мірі необхідності.

Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби
Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби

Ополіскування волосся

Якщо ви зазвичай миєтеся теплою водою, спробуйте змивати кондиціонер трошки прохолоднішою за звичайну. Це змиє надлишок засобу з волосся, але не вимиє його з самої структури волосся. Існує думка, що прохолодна вода також допомагає лусочкам волосся закритися, і усуває пухнастість.

Стайлінг та дія тепла на волосся

Багато хто вважає, що сушити волосся натуральним способом краще для його здоров’я. Насправді, цей спосіб не лише нераціональний, а і небезпечний – вологе волосся більш схильне до ламкості, а на шкірі голови швидше розмножуються бактерії і грибки, в тому числі ті, що викликають лупу.

Тому використовувати фен для сушіння волосся необхідно. Для того, щоб захистити волосся від згубної дії високої температури, використовуйте спеціальні засоби (спреї, креми та ін.) з функцією термозахисту. Вони також необхідні для всіх видів укладань, і не менш важливі за спреї для фіксації та муси для об’єму.

Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби
Стилісти дали поради, як самостійно зробити ідеальну зачіску з першої спроби

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?