4 + одна порада від кондитерів, як приготувати смачний яблучний пиріг: буде солоденький і пропечеться добре

Яблучний пиріг — класичний десерт осені зі своїм неповторним ароматом. Щоб ця випічка вийшла пухкою та смачною — треба дотримуватись порад від професійних кондитерів

Запропоновані поради від кондитерів стосуються випічки з яблуками будь-яких видів — від відкритих пирогів до шарлотки. Пиріг з яблуками — це по-справжньому смачна і зігріваюча випічка, яка має свій неповторний аромат. Поради професійних кондитерів допоможуть зробити випічку набагато краще.

Щоб пиріг був смачнішим - використовуйте яблука різного кольору і смакових властивостей
Щоб пиріг був смачнішим – використовуйте яблука різного кольору і смакових властивостей
  1. Використовуйте для створення пирогу яблука різного кольору та з різними смаковими властивостями. Наприклад, можна взяти один сорт кислих яблук, другий — солоденький, а третій — з нейтральним присмаком.
  2. Перед використанням обов’язково перевірте яблука. Вони повинні приємно хрустіти, мати тверду текстуру. Якщо яблучко занадто м’яке — пиріг може не пропектися.
  3. Під час підготовки до випікання яблука необхідно викладати шарами, а не висипати хаотично. Декілька шарів допоможуть кріпити шматочки фруктів щільніше. В такій випічці буде менше повітряних карманів, тому всередині пиріг не буде сідати і залишиться таким же щільним, як і по краях.
  4. Смак яблучної начинки завжди можна покращити. Наприклад, до фруктів можна додати корицю гарної якості. Щоб посилити кисло-солоденький присмак яблук — можна використати лимон або лимонний сік. Також можна додавати цедру з цитрусів чи лимону. Її розігрівають у невеликій кількості вершкового масла і додають до яблук.
  5. Щоб яблучний пиріг добре пропікся всередині, а його скоринка не була напівсирою — перед початком випікання необхідно внутрішню частину тіста засмажити звичайним курячим яйцем. Для цього треба збити яєчний білок в невеликій мисці, додавши туди ж чайну ложку соди і щіпку солі.
Яблука бажано викладати декількома шарами
Яблука для пирогу бажано викладати декількома шарами

До речі, на полицях магазинів вже з’явилися яблука із цьогорічного врожаю. Серед них найбільш популярними є сорти “Саммер Ред” і “Слава Переможцям”. Під час вибору яблук для пирогу звертайте увагу на наявність аромату, бо саме він свідчить про те, що фрукт виріс без використання хімікатів. Якщо в яблучка є плодоніжка — воно збережеться набагато довше. А ось фрукти з білим нальотом краще не купувати, бо частіше за все така ознака свідчить про те, що під час обробки яблук були використані хімікати.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?