Цей секрет допоможе вам заощадити на комуналці: обирайте ці найбільш ощадливі режими на пральній машинці

Наразі доволі гостро стоїть питання економії води та електроенергії. Є неочевидний спосіб зекономити, не роблячи "зайвих рухів" – достатньо лише обирати правильні режими прання. Детальніше у статті.

Давайте розберемося, як заощадити електроенергію та зменшити витрати води під час прання – не лише з питань захисту довкілля та ресурсів, а й у цілях економії.

Який режим найбільш економний

Спробуйте знайти на своїй пральній машині режим “еко”. Під час нього машинка вмикається на короткий цикл прання, що триває від 50 до 60 хвилин за температури приблизно 20ºC, що відчутно зменшує витрати електроенергії на нагрівання. Також, порівняно з більш звичними режимами прання, «еко» витрачає істотно менше води.

Як заощадити на пранні в пральній машині: обирайте ці 5 режимів
Як заощадити на пранні в пральній машині: обирайте ці 5 режимів

Якщо ж у вашій машинці нема цього режиму, спробуйте режим без підігріву води – на більшості машинок він так і називається, або ж “прання в холодній воді”. Також можна обрати цю функцію окремо, наприклад, при “ручному” режимі. Від зниження температури води одяг випереться не гірше, також можна використовувати спеціальний пральний порошок для холодної води, а більш серйозні плями варто обробити спеціальними засоби ще перед пранням.

Режим “Синтетика”, окрім того що не надто нагріває воду – всього до 30-40ºC, ще і дозволяє прати білизну, виготовлену із різних матеріалів разом. Це теж дає змогу неабияк зекономити на циклах прання.

Несильно брудні речі завжди можна випрати на режимі “Швидке прання”, та для додаткової економії обрати низьку температуру. Так, всього 15 хвилин буде достатньо для одягу, щоб очиститися від пилу та поту.

Як заощадити на пранні в пральній машині: обирайте ці 5 режимів
Як заощадити на пранні в пральній машині: обирайте ці 5 режимів

Як ще зменшити витрати води

Спробуйте відмовитися від циклу полоскання після кожного прання – воно необхідне лише коли ви переборщили з кількістю порошку. Щоб уникнути цього, додавайте мийний засіб згідно з інструкцією, а не “на око” – в додачу зекономите при цьому порошок.

Іноді вам доведеться звернутися до режиму “половина завантаження” – він використовує менше води, і виручить в ситуаціях, якщо білизни накопичилося недостатньо для повного циклу, а очистити її необхідно вже зараз.

Нові статті

Схожі статті

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?