Один факт, як зварити куряче філе і отримати соковите, а не “гумове” м’ясо: більшість не знають про це

Впевнені, кожен у своєму житті не раз стикався із ситуацією, коли після варіння куряче філе виходило сухим та "гумовим" у роті, що абсолютно вбивало апетит. У статті ми розкажемо, як цього уникнути.

Навіть досвідчені хазяйки скаржаться, що їх варене куряче філе виходить абсолютно не апетитним. Воно сухе, погано жується та не має приємного смаку – просто прісне. На щастя, ми знаємо, як це виправити, і поділимося цим секретом з вами. З нашими порадами ваше варене філе вийде смачним, соковитим та легко різатиметься – його можна просто покласти на бутерброд і їсти прямо так!

Варити курячу грудку варто у підсоленій воді. Попередньо очистивши філе від всіх плівочок та шкірок, занурюємо його у ще холодну воду – в цьому і секрет м’якого вареного м’яса. В киплячій воді одразу згортається білок, без рівномірного нагрівання воно точно вийде сухим. На цьому етапі додаємо також і інші спеції – чорний та духмяний перець горошком, лавровий лист, часник тощо. Гурмани також додають аніс та корицю – це зробить звичайне філе надзвичайно пряним і ароматним.

Як зварити смачне, соковите куряче філе: секрет топових кулінарів
Як зварити смачне, соковите куряче філе: секрет топових кулінарів

Варити філе варто не накриваючи кришкою, та не довше 3-5 хвилин після закипання води. Обов’язково після готовності лишити курку в бульйоні на 15-20 хвилин, щоб вона настоялася у власних соках і точно не виявилась сухою. Таке м’ясо варто їсти теплим, адже після охолодження і повторного нагрівання воно втратить усю вологу. Якщо ж довелося відкласти шматочок на потім, вживати його варто з якимось жирним соусом – на основі олії, сметани, йогурту тощо.

Приготованою у такий спосіб курочку можна накришити в салат, або ж подавати з будь-яким гарніром. Воно виходить надзвичайно смачним. Але, на жаль, бульоном із такого рецепту не вийде скористатися – він вийде ненаваристим, або “пустим”. Для супу довелося б значно збільшити час готування курки, але в цьому випадку м’ясо вийде гумовим і несмачним поза межами бульону. Тому доведеться обрати щось одне ­– або наваристий бульйон, або смачне куряче м’ясо.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?