Вам точно знадобиться: покрокова інструкція, як ретельно почистити пральну машинку в домашніх умовах

Пральна машинка – один з найбільших винаходів людства, який є незамінною частиною життя багатьох людей. Проте, як її правильно очистити від бруду, плісняви і грибка – відомо не кожному.

Так, від чистоти всередині пральної машинки залежить не лише те, як потім пахне одяг, а і строк служби самого апарата. Регулярна чистка є важливою складовою догляду за цим предметом техніки, і напряму впливає на ефективність прання.

Так, середовище всередині пральної машинки – ідеальне для розмноження грибків і цвілі, а тверда вода, що є проблемою в багатьох українських будинках, накопичується та шкодить запчастинам. Прибирання – один з небагатьох способів “відстрочити” поломку такого необхідного приладу.

Відомо, що професіонали з клінінгових сервісів використовують спеціальні мийні засоби з агресивними хімікатами, щоб чистити пральні машини. Проте доступ до цих засобів є не у всіх, тому ці домашні методи вам точно знадобляться.

Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах
Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах

Очистка пральної машини доступними інгредієнтами

  1. Приготуйте слабкий розчин мийного засобу для посуду і протріть ним дверцята та гумовий ущільнювач. Щоб дістатися важкодоступних місць, скористайтеся старою зубною щіткою. Якщо вони поросли пліснявою, спробуйте обробити ці місця лимонним соком, нашатирним спиртом чи перекисом водню і промити водою. Щоб запобігти утворенню цвілі в майбутньому, після прання залишайте дверцята відкритими, щоб вони повністю висохли.
  2. Щоб очистити лоток для порошку, з’єднайте чверть склянки соди з такою ж кількістю води, і додайте 2 склянки оцту до отримання пасти. Цією сумішшю і губкою натріть лоток, також спробуйте стару зубну щітку для важкодоступних місць та старих плям. Після очистки промийте лоток великою кількістю проточної води.
  3. Для очистки барабану залийте в нього 2 склянки оцту і запустіть коротку програму, виставивши температуру вище 40ºС. Рекомендується після цього також поставити цикл полоскання.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.