Вам точно знадобиться: покрокова інструкція, як ретельно почистити пральну машинку в домашніх умовах

Пральна машинка – один з найбільших винаходів людства, який є незамінною частиною життя багатьох людей. Проте, як її правильно очистити від бруду, плісняви і грибка – відомо не кожному.

Так, від чистоти всередині пральної машинки залежить не лише те, як потім пахне одяг, а і строк служби самого апарата. Регулярна чистка є важливою складовою догляду за цим предметом техніки, і напряму впливає на ефективність прання.

Так, середовище всередині пральної машинки – ідеальне для розмноження грибків і цвілі, а тверда вода, що є проблемою в багатьох українських будинках, накопичується та шкодить запчастинам. Прибирання – один з небагатьох способів “відстрочити” поломку такого необхідного приладу.

Відомо, що професіонали з клінінгових сервісів використовують спеціальні мийні засоби з агресивними хімікатами, щоб чистити пральні машини. Проте доступ до цих засобів є не у всіх, тому ці домашні методи вам точно знадобляться.

Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах
Як власноруч почистити пральну машинку в домашніх умовах

Очистка пральної машини доступними інгредієнтами

  1. Приготуйте слабкий розчин мийного засобу для посуду і протріть ним дверцята та гумовий ущільнювач. Щоб дістатися важкодоступних місць, скористайтеся старою зубною щіткою. Якщо вони поросли пліснявою, спробуйте обробити ці місця лимонним соком, нашатирним спиртом чи перекисом водню і промити водою. Щоб запобігти утворенню цвілі в майбутньому, після прання залишайте дверцята відкритими, щоб вони повністю висохли.
  2. Щоб очистити лоток для порошку, з’єднайте чверть склянки соди з такою ж кількістю води, і додайте 2 склянки оцту до отримання пасти. Цією сумішшю і губкою натріть лоток, також спробуйте стару зубну щітку для важкодоступних місць та старих плям. Після очистки промийте лоток великою кількістю проточної води.
  3. Для очистки барабану залийте в нього 2 склянки оцту і запустіть коротку програму, виставивши температуру вище 40ºС. Рекомендується після цього також поставити цикл полоскання.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?