ТОП 2 + одна хитрість, яка допоможе правильно вибрати хурму в магазині: головна увага – на колір та шкірку

Хурма — унікальний фрукт із солодким смаком. Щоб куштування хурми принесло вам справжнє задоволення — її потрібно вибирати правильно. Розповідаємо, на що звернути увагу при покупці ягоди

Хурма — соковита ягода, місцем народження якої вважається Китай. Саме звідти вона розповсюдилася по всьому світові і зараз є одним із найулюбленіших смаколиків багатьох людей. Зазвичай сезон хурми починається наприкінці жовтня. Полиці супермаркетів та прилавки на базарах заповнюються різноманітними сортами хурми, серед яких найбільш розповсюдженими можна вважати сорт Корольок, Східна і Шарон. Кожен з них відрізняється смаковими властивостями і твердістю.

 Стигла хурма має помаранчевий колір
Стигла хурма має помаранчевий колір

Вживати хурму можна як самостійну страву, так і у складі салатів, десертів чи святкових закусок. Але щоб отримати максимальне задоволення від смаку цього плоду — треба знати правила вибору хурми у магазинах. Познайомтесь з ними зараз.

  1. Про стиглість хурми розповість її колір. Під час вибору цього яскравого плоду у супермаркеті зверніть увагу на колір шкірки. Зазвичай стигла хурма має жовтеньку або ж помаранчеву кольорову гаму. Шкірка стиглого плоду пофарбована рівномірно, на ній немає зелених ділянок чи будь-яких плям.
  2. Зеленуватий колір хурми свідчить про те, що хурма ще не набула достатньої стиглості.
  3. Плоди хурми варто не тільки оцінити візуально, а й поторгати руками. Недозріла хурма — завжди тверда, а ось стиглі плоди — помірно м’які на дотик. При натисканні вони трохи пружно піддаються здавлюванню.

Як їсти хурму правильно?

Шкірка хурми містить багато вітамінів та волокна
Шкірка хурми містить багато вітамінів та волокна

Вживати хурму дозволяється як зі шкіркою, так і без неї. Тут все залежить від ваших уподобань. Якщо хочете з’їсти її разом зі шкіркою — обов’язково помийте плід перед вживанням і насухо витріть серветкою.

До речі, вживання хурми зі шкіркою має певні переваги, бо саме в ній містяться волокна та вітаміни, що роблять цю м’ясисту ягоду ще більш корисною.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?