ТОП 2 + одна хитрість, яка допоможе правильно вибрати хурму в магазині: головна увага – на колір та шкірку

Хурма — унікальний фрукт із солодким смаком. Щоб куштування хурми принесло вам справжнє задоволення — її потрібно вибирати правильно. Розповідаємо, на що звернути увагу при покупці ягоди

Хурма — соковита ягода, місцем народження якої вважається Китай. Саме звідти вона розповсюдилася по всьому світові і зараз є одним із найулюбленіших смаколиків багатьох людей. Зазвичай сезон хурми починається наприкінці жовтня. Полиці супермаркетів та прилавки на базарах заповнюються різноманітними сортами хурми, серед яких найбільш розповсюдженими можна вважати сорт Корольок, Східна і Шарон. Кожен з них відрізняється смаковими властивостями і твердістю.

 Стигла хурма має помаранчевий колір
Стигла хурма має помаранчевий колір

Вживати хурму можна як самостійну страву, так і у складі салатів, десертів чи святкових закусок. Але щоб отримати максимальне задоволення від смаку цього плоду — треба знати правила вибору хурми у магазинах. Познайомтесь з ними зараз.

  1. Про стиглість хурми розповість її колір. Під час вибору цього яскравого плоду у супермаркеті зверніть увагу на колір шкірки. Зазвичай стигла хурма має жовтеньку або ж помаранчеву кольорову гаму. Шкірка стиглого плоду пофарбована рівномірно, на ній немає зелених ділянок чи будь-яких плям.
  2. Зеленуватий колір хурми свідчить про те, що хурма ще не набула достатньої стиглості.
  3. Плоди хурми варто не тільки оцінити візуально, а й поторгати руками. Недозріла хурма — завжди тверда, а ось стиглі плоди — помірно м’які на дотик. При натисканні вони трохи пружно піддаються здавлюванню.

Як їсти хурму правильно?

Шкірка хурми містить багато вітамінів та волокна
Шкірка хурми містить багато вітамінів та волокна

Вживати хурму дозволяється як зі шкіркою, так і без неї. Тут все залежить від ваших уподобань. Якщо хочете з’їсти її разом зі шкіркою — обов’язково помийте плід перед вживанням і насухо витріть серветкою.

До речі, вживання хурми зі шкіркою має певні переваги, бо саме в ній містяться волокна та вітаміни, що роблять цю м’ясисту ягоду ще більш корисною.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?