Один факт, в якій пропорції використовувати відбілювач, щоб прибрати плісняву: секрет досвідчених господинь

Що тільки не перепробували люди, щоб знайти ідеальний засіб для боротьби з пліснявою. Один з дієвих – це відбілювач на основі хлору. Адле треба знати, в якій пропорції його розчиняти у воді.

Знищити плісняву можна нашатирним спиртом, концентрованим оцтом, відбілювачем або перекисом водню. Якщо нашатирний спирт та перекис не підходять для очистки великих об’ємів плісняви, а концентрований оцет важко знайти, на допомогу приходить відбілювач на основі хлору.  Найкраще в засобах з відбілювачем те, що їх можна використовувати для обробки різних поверхонь. Варто лише знати рекомендовані розчини та їх пропорції, ви прочитаєте про них детальніше далі у статті.

Важливо! Працюйте із хімічними засобами, особливо відбілювачем, лише в рукавичках та масці: активні речовини у ньому можуть викликати хімічні опіки та алергічні реакції, а випари хлору токсичні: подразнюють очі, слизові оболонки носа і рота, викликають запаморочення та головний біль.

Відбілювач – ефективний засіб проти плісняви: головний секрет у пропорції
Відбілювач – ефективний засіб проти плісняви: головний секрет у пропорції

Пропорції розчинів відбілювача для прибирання різних поверхонь

Для миття різноманітних поверхонь у ванній кімнаті, особливо швів між плиткою та проміжків у дверцятах душу, використовуйте розчин з пропорціями 1 до 1. Тобто, на 50 грамів відбілювача на основі хлору береться 50 грамів води. Можете для прибирання використовувати пульверизатор і розбризкувати суміш на поверхні, а після “відкисання” пройтися по забрудненням старою зубною щіткою.

Для більш вередливих поверхонь, таких як гумовий килимок або пластикова підставка під мило, треба більше води у розчині. Рекомендуємо замочити всі дрібнички з пліснявою на 3 години у розчині з 4 літрів води і 25 мілілітрів хлорного відбілювача. Після цього можна додатково відчистити все щіткою чи губкою, і ретельно промити під проточною водою.

Ці прості поради допоможуть вам підтримувати ванну кімнату у гігієнічному стані без зайвого клопоту.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.