Один факт, в якій пропорції використовувати відбілювач, щоб прибрати плісняву: секрет досвідчених господинь

Що тільки не перепробували люди, щоб знайти ідеальний засіб для боротьби з пліснявою. Один з дієвих – це відбілювач на основі хлору. Адле треба знати, в якій пропорції його розчиняти у воді.

Знищити плісняву можна нашатирним спиртом, концентрованим оцтом, відбілювачем або перекисом водню. Якщо нашатирний спирт та перекис не підходять для очистки великих об’ємів плісняви, а концентрований оцет важко знайти, на допомогу приходить відбілювач на основі хлору.  Найкраще в засобах з відбілювачем те, що їх можна використовувати для обробки різних поверхонь. Варто лише знати рекомендовані розчини та їх пропорції, ви прочитаєте про них детальніше далі у статті.

Важливо! Працюйте із хімічними засобами, особливо відбілювачем, лише в рукавичках та масці: активні речовини у ньому можуть викликати хімічні опіки та алергічні реакції, а випари хлору токсичні: подразнюють очі, слизові оболонки носа і рота, викликають запаморочення та головний біль.

Відбілювач – ефективний засіб проти плісняви: головний секрет у пропорції
Відбілювач – ефективний засіб проти плісняви: головний секрет у пропорції

Пропорції розчинів відбілювача для прибирання різних поверхонь

Для миття різноманітних поверхонь у ванній кімнаті, особливо швів між плиткою та проміжків у дверцятах душу, використовуйте розчин з пропорціями 1 до 1. Тобто, на 50 грамів відбілювача на основі хлору береться 50 грамів води. Можете для прибирання використовувати пульверизатор і розбризкувати суміш на поверхні, а після “відкисання” пройтися по забрудненням старою зубною щіткою.

Для більш вередливих поверхонь, таких як гумовий килимок або пластикова підставка під мило, треба більше води у розчині. Рекомендуємо замочити всі дрібнички з пліснявою на 3 години у розчині з 4 літрів води і 25 мілілітрів хлорного відбілювача. Після цього можна додатково відчистити все щіткою чи губкою, і ретельно промити під проточною водою.

Ці прості поради допоможуть вам підтримувати ванну кімнату у гігієнічному стані без зайвого клопоту.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?