Як бути з пробитим колесом, якщо немає “запаски”: цей автомобільний лайфхак для водіїв реально працює

Пробите колесо може стати для автовласника справжньою проблемою, якщо поряд нема "запаски". Але здіймати паніку не варто, адже існують й інші методи "швидкої допомоги". Пропонуємо їх до вашої уваги.

Експерти та досвідчені водії дали корисні поради щодо того, що треба робити — коли пробили колесо, а “запаски” поряд немає.

Підготовка заздалегідь

Що робити, якщо пробили колесо, а запаски поряд немає
Що робити, якщо пробили колесо, а запаски поряд немає

На випадок незапланованого ремонту шин треба заздалегідь потурбуватись про придбання спеціального ремонтного комплекту. Зазвичай він включає до себе набыр для ремонту шин зі шнурками, балон з піною і компресор, за допомогою якого можна підкачувати шини.

Комплект для ремонту шин

Комплект для ремонту шин
Комплект для ремонту шин

Скористайтесь комплектом для ремонту шин після того, як пробили колесо. Щоб виявити місце проколу — шину треба поливати великою кількістю води з мильною піною. У місці проколу з’являться бульбашки повітря. На цю частину шини накладають тимчасову латку, використовуючи клей та спеціальний шнурок.

Евакуатор

Евакуатор для автівок
Евакуатор для автівок

При пробитій шині краще за все викликати аварійну службу для евакуації. Щоб знайти надійну та перевірену компанію — скористайтесь мобільним Інтернетом. За його допомоги можна швидко віднайти необхідні контакти.

Допомога інших водіїв

Якщо ваша автівка немає запасного колеса для заміни — зверніться по допомогу до інших водіїв. Можливо, така деталь знайдеться в них.

Їдьте обережно

Якщо всі вищенаведені варіанти для вас не підходять – можна спробувати доїхати до найближчого СТО на спущеному колесі. Але будьте максимально обережні. Швидкість потрібно зменшити до мінімальних значень. Уникайте різких рухів, бо пробите колесо керувати автівкою стає набагато важче.

Найближчим часом в Україні погіршуються погодні умови – тому водіям потрібно дотримуватись правил безпечного руху. Якщо на вулиці вирує хуртовина — краще взагалі утриматись від подорожей на автівці.

Знаходячись за кермом під час негоди — дотримуйтесь безпечної дистанції з іншими учасниками дорожнього руху. Рухайтесь по дорозі з увімкненими фарами ближнього світла та протитуманними ліхтарями.

Перед перехрестями та поворотами потрібно знижувати швидкість. Також тисніть на гальма при наближенні до світлофорів і нерегульованих пішохідних переходів. Обов’язково користуйтесь пасками безпеки та пильнуйте за тим, щоб пасажири автівки також їх використовували.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?