Як правильно замочувати перловку та навіщо це потрібно: ТОП-3 + одна порада від досвідчених кулінарів

Перлова каша — смачна і корисна страва, яку готують за особливими традиціями і правилами. Розповідаємо, навіщо замочувати цю крупу перед приготуванням і як це зробити правильно?

Перловка або ж крупа з ячменю – найчастіше використовується в приготуванні смачного розсольника або складає частину меню тих людей, які мріють позбавитись від зайвих кілограмів. В складі цієї крупи міститься чимало клітковини, мінеральних речовин, вітамінів, білків та інших корисних складових.

Навіщо замочують перлову крупу перед відварюванням?
Навіщо замочують перлову крупу перед відварюванням?

Один з важливих етапів приготування перлової крупи – це попереднє замочування. Чи обов’язково його виконувати і навіщо взагалі замочувати перловку перед приготуванням? Давайте розбиратися.

Перлова крупа перед відварюванням частіше за все замочується у воді на декілька годин. Окрім цього способу використовують також запарювання перловки в термосі з гарячою водою, а ще — додавання у воду кисломолочних продуктів або ж лимонної кислоти чи оцту. Існує ще одна важлива деталь, яку треба врахувати при підготовці перлової крупи до варки. Після замочування перловку ставлять до холодильника на ніч. Після цього зерна перловки обов’язково промивають під проточною водою.

Замочувати перловку чи ні?

Метою замочування будь-якої крупи або насіння стає скорочення процесу її приготування. Завдяки цій процедурі готова каша стає більш розсипчастою, ніжною і м’якою. Звичайне замочування перловки скорочує час на її варіння на цілих 12 годин. А ще завдяки йому з крупи виходить все сміття, яке занадто складно вимити під час полоскання.

Найкращий варіант замочування — залити перлову крупу водою на ніч. Тоді її смак буде більш насиченим, а процедура варки займе набагато менше часу. А ще перлова каша, відварена без попереднього замочування – буде засвоюватися набагато важче.

Покрокова схема замочування перлової крупи

  1. Ретельно промийте перловку під проточною водою.
  2. Залиште крупу у воді на декілька годин.
  3. Експерименти продемонстрували, що для замочування перловки краще підходить холодна вода. Хоча й цей процес буде трохи довшим аніж при замочуванні у гарячій воді.
  4. Кількість води для замочування перлової крупи потрібно розрахувати правильно і врахувати те, що крупа під час процедури буде набухати і вбирати в себе воду. Отже, на одну склянку перлової крупи краще використовувати один літр води.

Після завершення процедури крупу знов ретельно промивають. А далі можна приступати до її відварювання.

Експрес-замочування перлової крупи

Як правильно замочувати перлову крупу?
Як правильно замочувати перлову крупу?

Перлову крупу пересипають у сито та розміщують над каструлею з окропом. В такому положенні ї залишають на 15 хвилин і помішують кожні 5 хвилин. Також треба підливати до неї гарячу воду.

А ще підготувати перлову крупу до відварювання можна в мікрохвильовці. Одну склянку перловки заливають водою і ставлять в мікрохвильову піч і нагрівають при максимальній потужності протягом 1-4 хвилин.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?