Один факт, чому наші предки клали лавровий лист під подушку: як давній звичай вплине на ваш сон і настрій

Для наших бабусь, прабабусь і давніших предків лавровий лист був не лише ароматною спецією на кухні, а і цілющий магічний атрибут. Та чи справді лаврушка під подушкою впливає на людський сон?

У цій статті ми розповімо, як давній звичай класти ароматні листки під подушку може вплинути на ваш сон і настрій. Як виявилося, існує наукове пояснення для цієї традиції, яка довго була пов’язана лише з містичними віруваннями.

Традиція та прикмета про лавровий лист

Так, за звичаєм класти під подушку листи лавру є магічне підґрунтя – довгий час існувало повір’я, що декілька листочків цієї пряної рослини притягують хороші сни, удачу, та і в загальному привертають позитивні події в життя людини. Наші предки робили це з чистої віри в цілющі сили рослини, але насправді користь лаврового листа для людини підтверджена наукою.

Експерти розповіли, як лавровий лист під подушкою впливає на сон
Експерти розповіли, як лавровий лист під подушкою впливає на сон

Чи справді є користь?

Нечасто так стається, коли давня народна прикмета має підтвердження з наукової точки зору. Але лавровий лист, точніше хімічні сполуки, які він виділяє, та які відповідно надають йому приємного аромату, є корисними для людського організму. Потрапляючи в тіло людини при вдиханні, вони впливають на нервову систему – допомагають розслабитися та сприяють покращенню сну і загального настрою. Це не може не впливати позитивно на організм, адже якісний відпочинок – запорука здоров’я та енергійності людини в будь-якому віці.

Отже, з лавровим листом можна не лише готувати смачні страви, а і проводити розслаблюючі сеанси ароматерапії, які допоможуть розслабитися після важкого робочого дня, або будь-якої стресової події. Бонусом буде здоровий сон, який покращить загальний стан вашого організму і навіть вирішить чимало ментальних проблем.

Нагадаємо, що лавровий лист – це потужний алерген, як і будь-який натуральний засіб, тому частоту його використання варто підбирати з обережністю, особливо вагітним. Варто припинити використовувати лавровий лист, як тільки відчуєте будь-який з симптомів алергічної реакції – головний біль, свербіж, чхання чи надмірне сльозовиділення. Також лаврове листя є справжньою отрутою для домашніх улюбленців, тому слідкуйте за тим, щоб ваш котик чи песик випадково не з’їв вашу лаврушку з-під подушки.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?